PUCNJAVA NA GRČKO-TURSKOJ GRANICI: Začuli se hici, policija zalegla na zemlju a na obalu izvučeno telo migrantkinje
Foto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

incident

PUCNJAVA NA GRČKO-TURSKOJ GRANICI: Začuli se hici, policija zalegla na zemlju a na obalu izvučeno telo migrantkinje

Planeta -

U pucnjavi na grčko-turskoj granici poginula je migrantkinja koja je sa drugima pokušala da pređe reku Maricu koja razdvaja dve zemlje, saopštila je grčka policija. Nije poznato ko je pucao u incidentu.

Grčki policajci koji patroliraju oko reke - koja je u tom delu širine 60 do 70 metara i preko koje migranti pokušavaju da pređu - uočili vise migranata na turskoj strani nešto pre 21 sat sinoć.

Grčka policija navodi da je primetila 11 osoba na čamcu i da su policajci uperili svetlo ka njima uz povike "Policija. Vratite se". Kao odgovor, rekao je neimenovani policajac AP-u, začula se serija hitaca sa turske strane.

Grčki policajci nisu mogli da otkriju izvor pucnja u mraku i legli su na zemlju da se zaštite ispalivši pucnje u vazduh u znak upozorenja.

Čamac se približio grčkoj obali i pet osoba se iskrcavalo od kojih su četiri stigle do obale dok je peta ostala da pluta u vodi. Policija je stigla do tela, a kada su ga izvukli ispostavilo se da je žena mrtva.

Nije poznato šta je sa preostalih šest osoba, ali graničari navode da oni nisu ušli u Grčku.

Autopsija je utvrdila da je žena preminula od hica iz vatrenog oružja i da je metak ispaljen iz blizine i malokalibarskog oružja.

Grčka policija navodi da oni ne koriste takvo oružje. Zvanična istraga još nije završena.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track