ZELENSKI Ukrajina je mogla da završi rat da je imala pristup boljem oružju
Foto: EPA / Sergey Dolzhenko

obraćanje predsednika Ukrajine

ZELENSKI Ukrajina je mogla da završi rat da je imala pristup boljem oružju

Planeta -

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je u svom obraćanju sinoć rekao da bi Ukrajina, da je imala pristup boljem oružju, završila ovaj rat.

-Da smo imali pristup svom oružju koje nam je potrebno, koje imaju naši partneri i koje je uporedivo sa oružjem koje koristi Ruska Federacija, već bismo završili ovaj rat. Mi bismo već obnovili mir i oslobodili svoju teritoriju od okupatora. Jer superiornost ukrajinske vojske u taktici i mudrosti je sasvim očita, rekao je Zelenski.

Nepravedno je da je Ukrajina i dalje prisiljena datraži ono što njeni partneri godinama negde spremaju. Ako imaju oružje koje Ukrajini treba ovde njihova je moralna dužnost pre svega da pomognu u zaštiti slobode. Pomozite da se spasu životi hiljade Ukrajinaca, dodao je.

Kako je istakao, nada se da će partneri čuti ovo i shvatiti da je svaki dan bitan.

- Svako odgađanje pomoći Ukrajini daje okupatorima priliku da ubiju još Ukrajinaca, dodao je on.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track