PUTINOVE ĆERKE PONOVO NA UDARU: Mariju i Katerinu sada sankcioniše i Kanada
Foto: EPA / PAVEL BEDNYAKOV, Profimedia

rat u ukrajini

PUTINOVE ĆERKE PONOVO NA UDARU: Mariju i Katerinu sada sankcioniše i Kanada

Planeta -

Kanada sankcioniše dve odrasle ćerke ruskog predsednika Vladimira Putina, kao deo nove runde kaznenih mera usmerenih na više od dvadesetak Putinovih „''bliskih saradnika'', uključujući ruske oligarhe i članove njihovih porodica.

Marija Voroncova i Katerina Tihonova sada podležu fiskalnim i drugim kaznama, kao deo rastuće liste prema 'Zakonu o posebnim ekonomskim merama na kojoj se njihov otac već nalazi, prenosi ctvnews.

Putin retko govori o svojim ćerkama, a Kremlj nikada nije potvrdio njihov identitet.

Sjedinjene Države su pre nekoliko nedelja prešle na sankcionisanje Putinovih ćerki.

Vlada premijera Džastina Trudoa sledi taj primer, nakon što se mnoštvo svetskih lidera sastalo virtuelno u utorak ujutru da razgovaraju o ratu u Ukrajini.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track