RUSKI GENERAL SAOPŠTIO KLJUČNE CILJEVE 2. FAZE VOJNE OPERACIJE: Kontrola nad Donbasom i jugom Ukrajine i kopeni koridor do Krima!
Foto: EPA, AP

druga faza

RUSKI GENERAL SAOPŠTIO KLJUČNE CILJEVE 2. FAZE VOJNE OPERACIJE: Kontrola nad Donbasom i jugom Ukrajine i kopeni koridor do Krima!

Planeta -

Ruska vojska tokom druge etape specijalne operacije treba da uspostavi punu kontrolu nad Donbasom. Ovo je izjavio zamenik komandanta Centralnog vojnog okruga (CVO) general-major Rustam Minekajev na godišnjem sastanku Saveza odbrambenih industrija Sverdlovske oblasti, prenela je ruska agencija TASS.

Druga faza specijalne operacije, ona je već počela, bukvalno pre dva dana, jedan od zadataka ruske vojske je da uspostavi punu kontrolu nad Donbasom i južnom Ukrajinom“, rekao je on.

Kontrola Oružanih snaga RF nad Donbasom omogućiće stvaranje kopnenog koridora do Krima, naglasio je Minnekajev.

„Ovo (kontrola nad Donbasom – napomena TASS) će obezbediti kopneni koridor za Krim, kao i uticati na vitalne objekte ukrajinskih vojnih snaga, crnomorske luke preko kojih se poljoprivredni i metalurški proizvodi isporučuju drugim zemlja“, rekao je zamenik komandanta.

mapa, rat, Rusija, Ukrajina
foto: Kurir

„Kontrola nad Jugom Ukrajine je još jedan izlaz u Pridnjestrovlje, gde takođe postoje činjenice ugnjetavanja ruskog govornog stanovništva. Očigledno, mi smo sada u ratu sa celim svetom, kao što je bilo u Velikom otadžbinskom ratu, svi u Evropi, ceo svet je bio protiv nas. A sada ista stvar, nikada nisu voleli Rusiju“, dodao je on.

Minekajev je naglasio da je očigledna tehnička superiornost ruske vojske nad ukrajinskim Oružanim snagama na kopnu, moru i vazdušnom prostoru.

„Tokom udara ruske oružane snage ne trpe gubitke. To najviše ubija moral ljudstva Oružanih snaga Ukrajine. Postala je očigledna tehnička superiornost ruske vojske na kopnu, na moru i u vazduhu. " rekao je on.

Minnekajev je dodao da specijalnu operaciju treba „uspešno dovesti do svog logičnog završetka“. On je naveo da će svi postavljeni zadaci biti ispunjeni.

„Nismo mi započeli ovaj rat, ali ćemo ga završiti“, rekao je Minnekaev.

Kurir.rs/TASS

Bonus video:

20:44

OVAKO ĆE UKRAJINA IZGLEDATI NAKON RATA! Stručnjaci otkrili taktiku Rusa: Evo zašto su izašli iz Kijeva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja