MAKRONOV POBEDNIČKI GOVOR KOD AJFELOVE KULE: Znam da ima onih koji nisu glasali za moje ideje već da zaustave desnicu! (VIDEO)
Foto: Profimedia

novi mandat

MAKRONOV POBEDNIČKI GOVOR KOD AJFELOVE KULE: Znam da ima onih koji nisu glasali za moje ideje već da zaustave desnicu! (VIDEO)

Planeta -

Nakon što je postao prvi predsednik Francuske u poslednjih 20 godina koji je uspeo da osvoji i drugi mandat, Emanuel makron se obratio brojnim pristalicama okupljenim na platou ispred Ajfelove kule u Parizu.

"Hvala vam dragi prijatelji i sunarodnici, Pre svega želim da se zahvalim" rekao je Makron.

"Nakon 5 godina teških promena, na današnji dan je većina među nama izabrala da mi ukaže poverenje i narednih 5 godina" rekao je u svom pobedničkom govoru.

Emanuel Makron
foto: Printskrin / You Tube

Makron je rekao i da razume poruku glasačkog tela.

"Znam i da mnogi koji si mi dali poverenje danas nisu glasali za moje ideje već da bi zaustavili dolazak krajnje desnice" poručio je.

"Želim da se zahvalim i njima i da kažem da znam koliko me njihov glas obvezuje. Znam šta vam dugujem. Želim da osigurm konkretne projekte za sve i želim da Francuska postane velika i snažna ekološka nacija" poručio je.

Emanuel Makron
foto: Printskrin / You Tube

Makron je poručio pristalicama i da ne zvižde na pominjanje imena Marin Le pen jer, kako kaže, razume njeno razočarenje, kao i njenih glasača.

"Ovo poručujem ne kao stranački lider već kao predsednik svih Francuza" rekao je Makron, prvi predsednik u poslednje dve decenije koji je osvojio drugi mandat "bez koalicione podrške".

Emanuel Makron
foto: Printskrin / You Tube

Makron se u pobedničkom govoru dotakao i rata u Ukrajini, i zelene agende koje će se Francuska držati.

Govor je završio porukom "Živela Republika, živela Francuska".

Makron je tokom izvođenja Marseljeze od strane operske pevačice držao zatvorene oči.

Makrona je čitavim putem do Ajfelove kule čekala gomila pristalica koji su aplaudirali i mahali francuskim zastavama dok je kolona sa predsedničkim automobilom prolazila.

Podsetimo, na današnjim izborima u drugom krugu Makron je prema prvim rezultatima osvojio drugi mandat sa 58,2 odsto glasova naspram Marin Le Pen koja je dobila podršku 41,8 odsto birača.

Kurir.rs, Foto: Youtube prtscr / FRANCE 24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track