NOVE VOJNE VEŽBE RUSIJE I BELORUSIJE: Posle prethodnih je počelo rat u Ukrajini! Pušilin: Sledi ključan deo intervencije!
Foto: Foto Printscreen Youtube/ Завод точной электромеханики

drama

NOVE VOJNE VEŽBE RUSIJE I BELORUSIJE: Posle prethodnih je počelo rat u Ukrajini! Pušilin: Sledi ključan deo intervencije!

Planeta -

Rusija i Belorusija održaće zajedničke vežbe svojih vazdušnih snaga u Belorusiji, saopštilo je jutros Ministarstvo odbrane Minska. Rojters prenosi da će se vežbe održati od 26. do 29. aprila.

Dve zemlje su već imale zajedničke vojne vežbe u februaru pod nazovom "Odlučnost unije".

Predsednica Moldavije Maja Sandu sazvaće danas popodne sastanak Vrhovnog saveta bezbednosti zemlje zbog incidenata u otcepljenom regionu Pridnjestrovlja.

U međuvremenu, Rojters prenosi da je Denis Pušilin, lider samoproglašene Narodne Republike Donjeck, rekao da je sledeća faza ruske vojne intervencije ključna nakon bezbednosnih incidenata van regiona, navodeći eksplozije u Pridnjestrovlju i navodna granatiranja ruskih pograničnih regiona.

„Tempo kojim (vojna) operacija stiže do naših granica važan je za nas da započnemo našu sledeću fazu, koja je potrebna nakon onoga čemu smo bili svedoci u Pridnjestrovlju i pograničnim regionima Rusije“, rekao je Pušilin, a prenosi RIA.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja