CEO SVET PRIČA O BAJDENOVOM GOVORU, SPOMENUO I MOSKVU! Šalio se na svoj račun, publika u neverici VIDEO
Foto: Twitter/nowthisnews

dopisnička večera bele kuće

CEO SVET PRIČA O BAJDENOVOM GOVORU, SPOMENUO I MOSKVU! Šalio se na svoj račun, publika u neverici VIDEO

Planeta -

Američki predsednik Džo Bajden pohvalio je novinare koji izveštavaju o ratu u Ukrajini, tokom govora na dopisničkoj večeri Bele kuće.

Nakon što je dve godine ova večera bila otkazana zbog kovida 19 i bojkotovana od strane Donalda Trampa tokom svog predsedničkog mandata, ponovo je održana uz nastup komičara Trevora Noa.

-Ovo je prvi put da je predsednik prisustvovao ovoj večeri za šest godina, to je razumljivo. Imali smo užasnu kugu, praćenu sa dve godine kovida, potkačio je on svog prethodnika nazvavši njegovu administraciju "kugom".

Bajden nije mogao da odoli da ne spomene Putina u svom govoru.

-Zaista dobra vest je da sada što možete da 'prozivate' predsednika Sjedinjenih Država, ali za razliku od Moskve, nećete završiti u zatvoru, dodao je američki predsednik.

Bajden je sa iskrivljenom leptir mašnom svoj govor upotpunio šalama o sopstvenoj nepopularnosti u javnosti, i Trampovom odnosu sa medijima.

"Posebno hvala za 42% vas koji ste aplaudirali. Zaista sam uzbuđen što sam večeras ovde sa jedinom grupom Amerikanaca sa nižim rejtingom nego što imam", rekao je Bajden.

Njegovi komentari su od tada postali ozbiljni i on je zahvalio novinarima na hrabrosti u izveštavanju o Ukrajini i šire, pre nego što je zagovarao nacionalno jedinstvo.

-Otrov izjeda našu demokratiju... a dezinformacije su u porastu.Vi, slobodni mediji, važniji ste nego ikada u prošlom veku. Zaista to mislim, rekao je on.

Bajden je iskoristio priliku da se našali na račun prisutnih voditelja Foks njuza, od kojih mnogi izražavaju sumnju u vezi sa vakcinama u svojim programima, napominjući da su ti novinari na večeri morali da dokažu status vakcinacije da bi prisustvovali.

Možda je najveću salvu smeha je izazvao kada je Bajden spomenuo slogan "Idemo Brendone“, koji je postao desničarski kodeks za omalovažavanje Bajdena.

-Izgleda da republikanci podržavaju jednog momka, nekog tipa po imenu Brendon. On ima zaista dobru godinu i na neki način sam srećan zbog njega, našalio se on.

Na gala večeri su prisustvovali novinari, izvršni urednici, zvaničnici administracije i poznate ličnosti, uključujući Kim Kardašijan i komičara Pita Dejvidsona.

Tokom večeri emitovani su slajdovi u čast prva dva crna reportera koji su se pridružili Udruženju dopisnika Bele kuće i novinara koji su poslednjih meseci izgubili život izveštavajući o ratu u Ukrajini.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track