EMBARGO NA RUSKU NAFTU EU planira novi paket sankcija Rusiji
Foto: EPA Stephanie Lecocq

tenzije

EMBARGO NA RUSKU NAFTU EU planira novi paket sankcija Rusiji

Planeta -

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen iznela je detalje o šestom paketu sankcija koji će biti dogovoreni narednih dana.

Kako prenosi BBC, ona je navela četiri različite vrste sankcija:

Na meti bi bili visoki ruski vojni oficiri koji su počinili ratne zločine u Buči i Marijupolju: ''Znamo ko ste, nećete se izvući sa ovim''.

Sberbanka, najveća ruska banka, biće isključena iz SWIFT sistema bankovnih transfera.

Tri velika ruska državna emitera treba da budu odsečena od EU na kablovskoj, satelitskoj ili interneet vezi kao. Ona ih je nazvala ''glasnicima koji pojačavaju Putinove laži''.

Fon der Lajen je rekla da EU takođe najavljuje kraj svoje zavisnosti od ruske nafte.

-Neće biti lako, ali jednostavno moramo to da uradimo, rekla je.

Sva ruska nafta će biti povučena, rekla je, ali na uredan način. Sirova nafta će biti ukinuta za šest meseci, a rafinisani proizvodi do kraja 2022, rekla je ona.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Bonus video:

08:46

NATO SE IPAK UMEŠAO U RAT?! Stručnjaci izneli ŠOKANTNE tvrdnje: Ako Rusija za OVO SAZNA NASTAĆE OZBILJAN PROBLEM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track