IZAĐI IZ BUNKERA! LIDER ČEČENA KADIROV POZVAO NA DVOBOJ KOMANDANTA AZOVA: Dođi na bojno polje da završimo jednom za svagda (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN/POOL

novi detalji

IZAĐI IZ BUNKERA! LIDER ČEČENA KADIROV POZVAO NA DVOBOJ KOMANDANTA AZOVA: Dođi na bojno polje da završimo jednom za svagda (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov obratio se komandantu bataljona "Azov" Denisu Prokopenku koji se krije u bunkerima fabrike "Azovstalj" u Marijupolju i pozvao ga da pokaže sebe na bojnom polju.

- Obraćam se komandantu "Azova" koji je u bunkeru "Azovstalja". Zar te nije sramota da držite bolesne žene i starce? Izađi na bojno polje pa se pokaži da završimo jednom za svagda - saopštio je Kadirov u snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Kadirov je naglasio da Prokopenko nie ratnik.

- Zvanično ti kažem, nisi ti ratnik, nisi čovek, ti si budala! Da niste takvi ne biste ovo radili - rekao je Kadirov.

Lider ruske Republike Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je prethodno da komandanti ukrajinskih nacionalističkih bataljona, koji su blokirani u čeličani "Azovstalj" u Marijupolju, ne dozvoljavaju pripadnicima tih bataljona da se predaju.

Kadirov je na svom Telegram kanalu napisao i da su tokom ispitivanja zarobljenika otkriveni detalji o krivičnim delima koje su počinili pripadnici Azova i drugih nacionalističkih bataljona, prenosi TASS.

- Moj dragi brat Adam Delimhanov je nedavno obavio ispitivanje zarobljenog naciste koji je prethodno bio na položaju duž Azovstalske ulice u gradu Marijupolju. Zatvorenik je otkrio zanimljive detalje kriminalnih aktivnosti militanata nacionalnih bataljona na teritoriji metalurškog kombinata "Azovstalj". Prema rečima zatvorenika, većina vojnika zaključanih ispod debelih zidova želi da napusti ovu teritoriju sa belom zastavom u rukama. Ovu inicijativu sadašnja komanda nacionalnih bataljona kategorički odbija. Štaviše, postoje potvrđeni dokazi o ubijanju sopstvenih vojnika koji su izrazili želju da polože oružje - napisao ja Kadirov.

Naglasio je da je ruska strana više puta pružala mogućnost militantima da se predaju.

- Očigledno je da u njihovim krugovima vladaju banalne dezinformacije da naši vojnici granatiraju civile i nema govora o garantovanju bezbednosti ratnih zarobljenika, a situacija je upravo suprotna. Vreme je da ponovo razmisle i spasu svoje živote i živote svojih drugova. Podlost komandanata nacionalnih bataljona i licemerje kijevskih vlasti odavno su prešli sve postojeće granice. Ne čudimo se takvom ponašanju, jer su nemoralni i nepošteni ljudi sposobni za svaku gadost - napisao je Kadirov.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track