VETERAN VOJSKE SAD PORUČIO BAJDENU: Njemu su preči migranti na granici od onih koji su se borili za ovu zemlju! VIDEO
Foto: EPA, AP

bruka

VETERAN VOJSKE SAD PORUČIO BAJDENU: Njemu su preči migranti na granici od onih koji su se borili za ovu zemlju! VIDEO

Planeta -

Suverenitet Amerike je na udaru, kao i hrabri muškarci i žene koji su služili našoj zemlji, tvrdi za Foks Njuz veteran Vesli Hant.

Granica između SAD i Meksika suočava se sa ogromnim porastom ilegalnih prelazaka, gde je za otprilike 18 meseci više od tri miliona imigranata ilegalno ušlo u Sjedinjene Države.

Sada, Bajdenova administracija želi da uzme resurse sa Odeljenja za boračka pitanja kako bi se brinula o istim ilegalcima koji su se slili u našu zemlju.

Prošle nedelje, tokom svedočenja pred Komitetom za aproprijacije Predstavničkog doma, sekretar za unutrašnju bezbednost Alehandro Majorkas potvrdio je da DHS razmatra potez da preusmeri pružaoce zdravstvenih usluga koje finansiraju poreski obveznici iz VA kako bi se brinuli o ilegalnim imigrantima duž naše južne granice.

Sa svojom katastrofalnom politikom otvorenih granica, Bajdenova administracija je jasno stavila do znanja da su karteli, krijumčari i ilegalni migranti dobrodošli da prekrše naše zakone i ušunjaju se u našu zemlju. Da bi dodatno pomogli ovim kriminalnim grupama, predsednik Džo Bajden i njegovi radikalni saveznici u Kongresu spremni su da uzmu resurse od naših veterana i preraspodele ih tim migrantima.

"Prioriteti Bajdenove administracije su šokantan šamar za američke veterane. Preusmeravanje osoblja VA sa ciljem da pomogne veteranima na ilegalne migrante na našoj južnoj granici je šamar najboljima u našoj naciji. Kao vojni veteran i diplomac na Vest Pointu, imao sam čast da služim sa 14 drugova iz razreda koji su izgubili živote u globalnom ratu protiv terorizma, uz još četiri života izgubljena samoubistvom otkako sam napustio vojsku, kaže Hant

Čak i naše trupe koje se vrate kući sa minimalnim fizičkim oštećenjima i dalje mogu da pate od mentalne traume izazvane služenjem u ratnoj zoni.

Prema USO-u 2021. godine, istraživanje je pokazalo da je 30.177 aktivnih pripadnika i veterana koji su služili vojsku nakon 11. septembra umrlo od samoubistva – u poređenju sa 7.057 pripadnika vojske ubijenih u borbama u tih istih 20 godina. Odnosno, stope vojnih samoubistava su četiri puta veće od smrtnih slučajeva koji su se dogodili tokom vojnih operacija.

Pred nama je kriza samoubistva veterana, a Bajdenov DHS razmatra preusmjeravanje zdravstvenih resursa od pitanja veterana. Ovo je odvratno, neameričko i potpuno neprihvatljivo. Amerikanci uvek treba da imaju prioritet, a naši veterani treba da budu prvi u redu za zdravstvenu zaštitu i druge resurse koji im mogu biti potrebni.

Za zapisnik, kriza na našoj južnoj granici je humanitarna katastrofa koju su sami izazvali Bajden i demokrate. Prvo je Bajden eliminisao ostanak predsednika Trampa u politici Meksika, zatim je zaustavio izgradnju graničnog zida, sada želi da poništi član 42.

Postoji dvostranački dogovor i republikanaca i demokrata da bi ukidanje član 42 bilo katastrofa za našu zemlju. Čak i članovi Bajdenove administracije pozivaju predsednika da preispita svoju poziciju, uključujući Krisa Magnusa, Bajdenovog komesara za carinu i zaštitu granica. Upozorio je na strašne posledice koje će proizaći iz njegovog eliminisanja, rekavši: „Kao rezultat CDC-ovog ukidanja svog naloga za javno zdravlje iz člana 42, verovatno ćemo se suočiti sa povećanjem susreta iznad trenutno visokih nivoa.

U eri u kojoj se obe strane ne mogu složiti ni oko čega, mnogi se slažu oko član 42 i važnosti održavanja politike na mestu. Nadam se da postoji i dvopartijski sporazum da bi preraspodela resursa od naših veterana ka ilegalnim imigrantima na našoj južnoj granici bila katastrofa za našu zemlju.

Džo Bajden je stvorio ovu graničnu noćnu moru i ovog novembra će njegova partija snositi posledice zbog toga. Ali predsednik i njegova administracija nemaju pravo da trpe i naše veterane. VA je suštinsko odeljenje za naše veterane, ne bi trebalo da se koristi kao flaster za Bajdenovu graničnu krizu.

Članovi Kongresa sa obe strane treba da osude svaki predlog ili promenu politike koja skreće resurse našim veteranima, ovo nije stranačko pitanje.

Kurir.rs/Foks Njuz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track