BAJDEN UPOZORIO ŠEFOVE AMERIČKIH OBAVEŠTAJACA: Izveštaji o deljenju informacija sa Ukrajinom su štetni, treba da prestanu!?
Foto: Profimedia / EPN/Newscom, EPA / Michael Reynolds, Profimedia

tvdrnje medija u SAD

BAJDEN UPOZORIO ŠEFOVE AMERIČKIH OBAVEŠTAJACA: Izveštaji o deljenju informacija sa Ukrajinom su štetni, treba da prestanu!?

Planeta -

Predsednik Džo Bajden razgovarao je u petak sa najvišim američkim obaveštajnim i odbrambenim zvaničnicima kako bi istakao važnost njihovog rada, ali je takođe rekao da su nedavni izveštaji o razmeni obaveštajnih podataka SAD sa Ukrajinom kontraproduktivni, prema dvojici zvaničnika administracije.

U telefonskom razgovoru sa direktorom CIA Vilijamom Bernsom, direktorkom Nacionalne obaveštajne službe Avril Hejns i ministrom odbrane Lojdom Ostinom, Bajdenova poruka je bila da takva otkrića "odvlače pažnju od našeg cilja“, rekao je jedan zvaničnik, prenosi NBC News.

Drugi zvaničnik je rekao da je Bajden preneo da bi curenje informacija trebalo da prestane.

CIA i Kancelarija DNI odbili su da komentarišu. Pentagon i Savet za nacionalnu bezbednost nisu odgovorili na zahteve za komentar.

Bajden je razgovarao sa zvaničnicima usred uzbune i zabrinutosti u njegovoj administraciji zbog medijskih izveštaja, uključujući NBC Njus, o razmeni američkih obaveštajnih podataka sa Ukrajinom.

NBC je izvestio u četvrtak da su američke obaveštajne službe pomogle Ukrajini da potopi ruski komandni brod Moskvu prošlog meseca.

Ta priča usledila je posle priče u Njujork tajmsu u sredu o tome da su SAD dale Ukrajini obaveštajne podatke koji su pomogli ukrajinskoj vojsci da ubije ruske generale.

Kurir.rs / NBC News, Foto: Profimedia / EPN/Newscom, EPA / Michael Reynolds, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track