RUSIJA MOŽE DA ZBRIŠE NATO ZA POLA SATA: Putinov čovek pomenuo NUKLEARNI RAT i otkrio cilj invazije u Ukrajini
Dmitrij Rogozin, Foto: Profimedia

Dmitrij Rogozin, šef svemirske agencije Kremlja

RUSIJA MOŽE DA ZBRIŠE NATO ZA POLA SATA: Putinov čovek pomenuo NUKLEARNI RAT i otkrio cilj invazije u Ukrajini

Planeta -

Šef Roskosmosa Dmitrij Rogozin rekao je da će u slučaju nuklearnog rata zemlje NATO alijanse biti uništene od strane Rusije za pola sata.

Jedan od najbližih saradnika Vladimira Putina, Dmitrij Rogozin, šef svemirske agencije Kremlja, Roskosmos tvrdi da bi Rusija mogla da uništi sve zemlje NATO-a "za pola sata“.

Rogozin je takođe priznao da je cilj Rusije da pobedi "neprijateljske“ zemlje i zbriše Ukrajinu sa mape.

U nuklearnom ratu, mi ćemo uništiti zemlje NATO-a za pola sata. Ali to ne smemo dozvoliti, jer će posledice razmene nuklearnih udara uticati na stanje naše zemlje", izjavio je Rogozin.

"Zbog toga ćemo ovog ekonomski i vojno moćnijeg neprijatelja morati da pobedimo konvencionalnim oružanim sredstvima“, dodao je šef svemirske agencije Kremlja.

On je upozorio: "Samo postojanje Ukrajine odvojene od Rusije će je neminovno pretvoriti u anti-Rusiju i odskočnu dasku Zapada za agresiju na naš narod. Zbog toga ono što mi zovemo specijalna vojna operacija nadilazi svoj izvorni smisao i geografiju.

Oružane snage Ukrajine su potrošno topovsko meso za NATO. Oni su samo operateri obučeni od strane instruktora NATO-a koji pritiskaju poluge i dugmad NATO oružja“, rekao je on.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja