MEDVEDEV: Bauk komunizma ušao u Evropu! "Debeli" Evropljani će morati da dele gas sa siromašnima! Nisu daleko ni bonovi za hranu!
Foto: Profimedia / Yekaterina Shtukina /TASS

o racionalizaciji

MEDVEDEV: Bauk komunizma ušao u Evropu! "Debeli" Evropljani će morati da dele gas sa siromašnima! Nisu daleko ni bonovi za hranu!

Planeta -

Zamenik predsednika ruskog saveta bezbednosti Ruske federacije Dmitrij Medvedev danas je rekao da je "bauk komunizma" ponovo došao u Evropu.

"Bauk komunizma konačno je ponovno ušao u Evropu. Tako, u svakom slučaju, pišu mediji. Debeli Evropljani, snabdeveni gasom iz raznih izvora, biće prinuđeni da dele sa siromašnima, ali ponosnima, koji ne žele da plaćaju Rusiji u rubljama za naše gorivo.

Bravo, dostojni naslednici dva Karla – Marksa i Kautskog. Istovremeno će se uvesti i racionalizacija potrošnje energije, a tu nisu daleko ni bonovi za hranu" napisao je Medvedev na svom telegram kanalu.

Medvedev se osvrnuo na pisanje španskog lista Pais koji je naveo da je Evropska komisija 18. maja namerava da odobri plan prema kojem bi u slučaju naglog prekida isporuke ruskog gasa zemlje članice koje imaju druge izvore snabdevanja delile gas sa zemljama u kojima ga nema.

Brisel će, kao se navodi, zahtevati uvođenje racionalizacije potrošnje gasa, što će prvenstveno uticati na industriju.

Kurir.rs / Index,hr, Foto: Profimedia / Yekaterina Shtukina /TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja