NEOBIČNI SUVENIR SA PUTOVANJA: Američka porodica pokušala da donese kući neeksplodiranu bombu iz Izraela
Foto: Printscreen/YouTube

stao u kofer

NEOBIČNI SUVENIR SA PUTOVANJA: Američka porodica pokušala da donese kući neeksplodiranu bombu iz Izraela

Planeta -

Jedna američka porodica izazvala je paniku na glavnom međunarodnom aerodromu u Izraelu nakon što je prilikom bezbednosne provere predstavila neeksplodiranu bombu kao suvenir.

Putnici na aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu šokirali su se kada je jedna američka porodica nehajno pokazala neeksplodirano ubojno oružje prilikom bezbednosne provere. Član porodice, čija imena nisu otkrivena, navodno je pokupio eksploziv kao suvenir tokom posete Golanskoj visoravni i odlučio da bi bilo lepo da ga odnese kući u Sjedinjene Države kao suvenir. Prema rečima očevidaca, čovek je jednostavno izvadio projektil iz ranca i pokazao obezbeđenju, pitajući ih da li može da ga stavi u kofer.

Šokiran neočekivanim "suvenirom“, jedan pripadnik obezbeđenja je naredio da evakuiše deo aerodroma, ali ga je drugi putnik pogrešno razumeo i počeo da viče "teroristi pucaju“. Panika je nastala gotovo istog trenutka.

Veruje se da neeksplodirana bomba potiče iz izraelsko-sirijskog rata 1967. godine. Golanska visoravan je bila teško bombardovana tokom Šestodnevnog rata, a decenijama stara neeksplodirana ubojna sredstva i dalje se povremeno otkrivaju.

Što se tiče američke porodice, oni su zadržani na brzom ispitivanju, a kada su zvaničnici utvrdili da nisu pretnja, dozvoljeno im je da se ukrcaju u avion kući. Bez bombe.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track