OVAKO IZGLEDA BORBA NA PRVOJ LINIJI FRONTA! Ruske snage upale u rovove ukrajinske vojske SPREMA SE VELIKA OFANZIVA (VIDEO)
Foto: EPA / Sergei Ilnitsky

rat

OVAKO IZGLEDA BORBA NA PRVOJ LINIJI FRONTA! Ruske snage upale u rovove ukrajinske vojske SPREMA SE VELIKA OFANZIVA (VIDEO)

Planeta -

Žestoka borba odvija se za svaki metar Donbasa!

Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji je navodno nastao na prvoj liniji fronta kod grada Kremina u Luganskoj oblasti.

- Ruska vojska zauzela je uporište Oružanih snaga Ukrajine u blizini grada Kremina. Tenkovi napreduju. Specijalci pucaju iz osvojenih rovova Oružanih snaga Ukrajine. Naše trupe su probile neprijateljsku odbranu i preuzele kontrolu nad gradom napredujući od Harkovske oblasti do Donbasa - piše u objavi ispod snimka objavljenog na Telegramu.

Navodi se i da su specijalci u zaposednutim rovovima zaplenili veću količinu naoružanja među kojiem i američke protivoklopne rakete "dževelin".

Ukrajinska vojska tvrdi da se ruske snage organizuju kako bi pojačale svoje prisustvo na severnoj granici oko Harkova. Dodaju da je u ruskoj oblasti Belgorod vojska spremna, a ruske snage odbijaju ukrajinske napade dok napreduju prema granici.

Drugi najveći grad u Ukrajini, Harkov, nalazi se 39 kilometara od granice sa Belgorodom pa se očekuje da Rusi nastave s akcijama na tom području.

Što se Luganska tiče, Ukrajinci tvrde da su Rusi u okolini Severodonjecka podigli pontonske mostove za prelaz, ali da je ukrajinska vojska uništila barem jedan.

(Kurir.rs/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track