ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK IZ AKVA PARKA! DECA PADALA SA 10 METARA NA BETON: Vodeni tobogan se samo obrušio na zemlju! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

osmoro prebačeno u bolnicu

ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK IZ AKVA PARKA! DECA PADALA SA 10 METARA NA BETON: Vodeni tobogan se samo obrušio na zemlju! (VIDEO)

Planeta -

Vodeni tobogan u jednom od najvećih vodenih parkova u Indoneziji viđen je kako se srušio sa 10 metara, a porodice su vrištale dok su deca padala na beton.

Odmor u akva parku se pretvorio u noćnu moru nakon što se ogroman vodeni tobogan prepolovio i srušio na zemlju. Zarobljeni unutra pali su sa 10 metara na zemlju u parku Kenjeran u Surabaji u Indoneziji.

Zastrašujući snimak incidenta, koji se dogodio 7. maja, pokazuje kako se jedan deo spiralnog zatvorenog tobogana srušio dok su članovi porodice stajali sa strane i vrištali su dok su im deca padala na beton, prenosi Dejli Star.

Oglasili su se iz vodenog parka, koji je jedan od najvećih u Indoneziji i rekli da se nesreća dogodila jer se tobogan vremenom istrošio i oslabio, iako su dodali da je bio i preopterećen ljudima kada se dogodila nereća.

Poslednja provera održavanja akvaparka dogodila se pre više od devet meseci, a nakon nesreće reagovao je je zamenik gradonačelnika Surabaje, zamoljen je da pozove inspekciju ovog i drugih zabavnih parkova u toj oblasti.

Gradonačelnik Eri Cahiadi je rekao: "Gradska vlada Surabaje će svim žrtvama pružiti pomoć u lečenju trauma. Biće praćeni do potpunog oporavka."

Od 16 osoba koji su bili na toboganu, njih osam je prebačeno u obližnju bolnicu, a troje je zadobilo prelom kostiju.

Gradonačelnik dodao: "Jedna žrtva nije imala nikakvih problema, a nakon CT skeniranja, stanje žrtve je bilo normalno i nije bilo preloma i drugih povreda, ali je žrtva doživela vrtoglavicu i mora biti hospitalizovana i pod nadzorom od strane medicinskog tima. Ako Bog da, to neće biti ništa strašno, zato se molimo zajedno."

On je takođe rekao da će uprava parka biti smatrana odgovornom za nesreću i da će oni imati zadatak da pokriju račune za medicinske troškove svih umešanih dok se "svi potpuno ne oporave".

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track