OGLASIO SE PESKOV Otkrio šta će se desiti ako Ukrajina uđe u NATO
Foto: Shutterstock, AP/Shamil Zhumatov

zategnuti odnosi

OGLASIO SE PESKOV Otkrio šta će se desiti ako Ukrajina uđe u NATO

Planeta -

Potencijalni prijem Ukrajine u NATO mogao bi da dovede do situacije u kojoj bi Rusija imala teritorijalni spor sa državom članicom alijanse, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Za razliku od Ukrajine, Finska i Švedska nemaju teritorijalne sporove sa Rusijom, rekao je Peskov nakon što su dve zemlje objavile svoje planove da podnesu kandidaturu za pridruživanje NATO-u 15. maja.

Podsetimo, danas se oglasio portparol Kremlja Dmitrij Peskov povodom pridruživanja Finske i Švedske NATO-u.

- Kremlj je zabrinut povodom odluke Finske i Švedske da se pridruže NATO - rekao je Peskov.

Kijev je učvrstio svoju nameru da se pridruži alijansi u ustavnim amandmanima koje je usvojio parlament zemlje pre nekoliko godina. Sam NATO je prvi put najavio interesovanje za prijem Ukrajine u svoje redove 2008. godine, iako je više puta odlagao početak procesa.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track