KAD SE SPOJE PREZIMENA PUTIN I ZELENSKI Nemački mediji tvrde: Ovo je dugogodišnji dečko mlađe ćerke predsednika Rusije! VIDEO
Foto: Profimedia, EPA / Sergey Guneev / Kremlin

nezavisni medijI

KAD SE SPOJE PREZIMENA PUTIN I ZELENSKI Nemački mediji tvrde: Ovo je dugogodišnji dečko mlađe ćerke predsednika Rusije! VIDEO

Planeta -

Ćerka ruskog predsednika Vladimira Putina, Katerina Tihonova, letela je između Moskve i Minhena više od 50 puta između 2017. i 2019. da vidi svog navodnog partnera Igora Zelenskog, jednog od najuspešnijih ruskih baletana, prema novom izveštaju nezavisnih medija.

Zajednička istraga ruskog nezavisnog medija iStories i nemačke publikacije Špigl objavila je tu vest u četvrtak, pozivajući se na četiri izvora koji kažu da je Zelenski bio partner Tihonove.

Zelenski je radio u Minhenu kao šef Bavarskog državnog baleta. On je tu ulogu preuzeo 2016. godine, ali se povukao u aprilu navodeći porodične razloge.

"Vođenje baletske trupe zahteva apsolutnu koncentraciju i efikasnost. Međutim, trenutno, lična, porodična pitanja zahtevaju moju punu pažnju i vreme, što je nespojivo sa mojim aktivnostima kao direktora baleta u Minhenu... Sada je mojoj porodici potrebna moja podrška", rekao je on. u to vreme.

Serž Dorni, generalni direktor Bavarske državne opere, rekao je šaljivdžijama Vovanu i Leksusu, verujući da razgovara sa ukrajinskim ministrom kulture, da je ta kulturna institucija otpustila Zelenskog jer je odbio da javno osudi Rusiju za njenu invaziju na Ukrajinu.

Zajednička istraga je otkrila da su se tri službenika Službe bezbednosti predsednika Rusije pridružila Zelenskom, Tihonovoj i dvogodišnjem detetu, za koje se veruje da je njihova ćerka, najmanje na jednom od letova. U pitanju je čarter let 9. decembra 2019. godine, koji je sleteo na moskovski aerodrom Vnukovo pre nego što su se putnici iskrcali na VIP terminalu.

Podaci o letovima pokazuju da je Tihonova preletela ovu rutu „više od 50 puta” za dve godine, između 2017. i 2019. godine, objavile su publikacije.

Oni su takođe citirali dokumente Službe bezbednosti predsednika i Tihonove ličnog obezbeđenja Alekseja Skripčaka, koje je izvor predao iStories.

„U dokumentima Skripčaka nalaze se pasoši Putinove ćerke Zelenskog i devojčice rođene 2017. Tihonovino obezbeđenje im je sve kupilo karte“, navodi se u izveštaju.

Istraga je takođe citirala izvor Špiglau Bavarskom baletu, koji je na pitanje o Zelenksiju odgovorio da je on „najverovatnije partner Putinove ćerke”.

Novinari su otišli ​​na adresu Zelenskog u Minhenu, ali su tamo zatekli samo njegovu bivšu suprugu. Iana Serebriakova, bivša balerina, odbila je da komentariše. Bivši par ima troje dece.

Trenutno se ne zna gde su Zelenski i Tihonova. Obe publikacije su im se obratile za komentar, ali nisu dobile odgovor, navodi se u izveštaju.

U međuvremenu, veruje se da je Putinova najstarija ćerka, Marija Voroncova, učestvovala u razgovorima bivših studenata Moskovskog univerziteta u Telegramu. Na blogu je objavljeno da ona „generalno ne odobrava rat, ali generalno podržava ruski narativ“ da Moskva nije agresor već žrtva koja je prinuđena da se brani.

Kurir.rs/Newsweek

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track