OVA UKRAJINSKA OBLAST ĆE POSTATI DEO RUSIJE?! Ruski guverner: Uskoro će biti deo nas
Foto: EPA/OLEG PETRASYUK

ruska invazija na ukrajinu

OVA UKRAJINSKA OBLAST ĆE POSTATI DEO RUSIJE?! Ruski guverner: Uskoro će biti deo nas

Planeta -

Ruski šef ukrajinske oblasti Herson rekao je u četvrtak da će ta oblast ''uskoro postati deo'' Ruske Federacije.

Ruske snage su postavile de fakto guvernera Vladimira Salda nakon što su početkom marta preuzele kontrolu nad južnim ukrajinskim regionom, piše Moskou tajms.

-Mi gledamo na Rusku Federaciju kao na sopstvenu zemlju jer je pod kontrolom ruskih oružanih snaga i kasnije će biti transformisana u federalni subjekat, napisao je on na zvaničnom Telegram kanalu vojno-civilne administracije koju je postavila Rusija.

-Mi ćemo postati Hersonska oblast Ruske Federacije, dodaje se.

Ruski zvaničnici, međutim, nisu potvrdili da je aneksija okupiranih regiona južne Ukrajine neminovna.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je ranije ovog meseca da da li će Rusija pripojiti region ili ne zavisi od ''volje'' lokalnog stanovništva.

Sa populacijom od oko 300.000 stanovnika, lučki grad Herson su zauzele ruske snage ubrzo nakon invazije zemlje na Ukrajinu 24. februara.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja