RAT U UKRAJINI PROBA VEĆEG SUKOBA? Profesor sa Moskovskog univerziteta tvrdi da se Putin sprema za rat sa NATO (VIDEO)
Foto: Printscreen, AP Alexander Nemenov

rat

RAT U UKRAJINI PROBA VEĆEG SUKOBA? Profesor sa Moskovskog univerziteta tvrdi da se Putin sprema za rat sa NATO (VIDEO)

Planeta -

Ruski profesor političkih nauka tvrdi da bi rat u Ukrajini mogao jednostavno da bude "proba" za veći sukob i prilika ruskoj vojsci da testira i uporedi svoju vatrenu moć sa NATO.

Aleksej Fenenko, vanredni profesor na Školi za svetsku politiku Moskovskog državnog univerziteta i naučni saradnik Instituta za međunarodne bezbednosne studije, izneo je juče neverovatnu tvrdnju tokom tok šoua na TV kanalu Rusija 1.

"Mislim da je rat u Ukrajini... proba za mogući veći sukob u budućnosti. Testiramo naše oružje protiv NATO-a, saznaćemo koliko je naše oružje jače od njihovog“, izjavio je profesor. "To bi moglo da bude dobro iskustvo za buduće sukobe“, dodao je on.

Dok zapadni mediji i analitičari tvrde da ruske snage trpe velike gubitke u Ukrajini, ruska strana navodi da kontrolišu u potpunosti važnu luku Marijupolj, kao i da njihova "specijalna vojna operacija" ida po planu.

Rat u Ukrajini delom je izbio zbog nastojanja Kremlja da zaustavi širenje NATO na istok. Ni Moskva ni Brisel ne žele da se konflikt proširi, ali su posle odluke Finske i Švedske da apliciraju za članstvo u Severnoatlantskoj alijansi, iz Kremlja poručili da se pripreme za njihov odgovor.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track