BIO NEZADOVOLJAN CENOM KAFE PA ZVAO POLICIJU: Što je šokiran ako kafa košta 2€? Gazda kafića sad mora da plati kaznu od 1.000 EVRA
Foto: Andrii Salomatin / Alamy / Alamy / Profimedia

italija

BIO NEZADOVOLJAN CENOM KAFE PA ZVAO POLICIJU: Što je šokiran ako kafa košta 2€? Gazda kafića sad mora da plati kaznu od 1.000 EVRA

Planeta -

Jedan Italijan bio je toliko nezadovoljan cenom kafe, da je pozvao policiju.

Nakon što su stigli u lokal, policija je odlučila da vlasniku kafića, koji je kafu prodavao po ceni od 2 evra (oko 235 dinara), naplati kaznu u iznosu od 1.000 evra.

Neverovatna scena odigrala se u jednom poznatom kafiću u Firenci, a vlasnik kafića Frančesko Sanapo nije platio kaznu zbog toga što je espreso bez kofeina prodavao za 2 evra, već zbog toga što cene nisu bile vidljive mušterijama, piše Telegraf.

Naime, ovo se dogodilo zbog toga što su pojedine restriktivne mere zbog koronavirusa u Italiji i dalje na snazi, poput one da su jelovnici i dalje u digitalnom obliku.

Iz tog razloga, vlasnik je odabrao da ima QR kod pomoću kojeg bi kupci mogli da vide meni i cene svakog proizvoda. Ali, to nije bilo dovoljno kupcu, koji je tvrdio da se cena ne nalazi ni na jednom vidnom mestu, kao što je to bio slučaj sa ostalim proizvodima u kafiću. Zbog toga je pozvao policiju.

Vlasnik je rekao da je spreman da plati kaznu, ali veruje da je slučaj preuveličan.

"To ne može da se desi. Danas ima ljudi koji se uznemire ako plate 2 evra za kafu bez kofeina. Problem je u tome što stvarima treba da damo pravu vrednost. Ne računa se ako cenu postavimo na 1 evro, platiću kaznu jer je fer. Cena kafe bez kofeina nije bila izložena na meniju kod šanka. Kriv je zakon koji je toliko apsurdan i treba ga menjati, inače će 99,9% kafana i restorana patiti kao i ja", rekao je Sanapo.

On je rekao da se ove ne radi o kazni, već da želi da poruči svetu da niko nema razloga da se šokira ako plati espreso dva evra.

"Kako 2022. čovek može biti šokiran ako kafa košta 2 evra?", upitao je Sanapo napominjući da je u pitanju bila kafa iz regiona Sijera Madre de Čijapas u Meksiku.

"Napravili smo grešku jer cena nije bila izložena na meniju, ali smo se dotakli kulturnog aspekta 'espresa za 1 evro'", izričit je Sanapo.

Ceo slučaj pokrenuo je debatu u Italiji o kvalitetu kafe koja se služi u zemlji. S jedne strane, drugi barmeni su stali na stranu Frančeska, a sa druge, mnogi se slažu sa kupcem za cenu kafe.

Kurir.rs

Bonus video:

08:48

NAJHUMANIJI KAFIĆ U BEOGRADU: DECA SVRATIŠTA ovde dobijaju PRVI POSAO, a sa svakom kafom i vi im donirate pomoć (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track