ŠTA ČEKA ZATVORENIKE IZ AZOVSTALJA?! Oglasio se lider proruskih separatista u Donjecku Pušilin
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO GUERRA

rat u Ukrajini

ŠTA ČEKA ZATVORENIKE IZ AZOVSTALJA?! Oglasio se lider proruskih separatista u Donjecku Pušilin

Planeta -

Zatvorenici iz Azovstalja nalaze se na teritoriji Donjecke Narodne Republike. U planu je i organizovanje međunarodnog tribunala na teritoriji republike, rekao je lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin, preneo je britanski Gardijan pozivajući se na izveštaje prenete preko novinske agencije "Interfaks"

Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je i ranije, u sredu, kako su preneli lokalni ruski mediji, da će sud odlučiti o sudbini ukrajinskih vojnika koji su se predali u čeličani Azovstalj u Marijupolju.

Denis Pušilin
Denis Pušilinfoto: Printscreen/Twitter

Interfaks je preneo i reči zamenika ruskog ministra spoljnih poslova, koji je rekao da bi Moskva bila spremna da se vrati mirovnim pregovorima kad rukovodstvo u Kijevu pokaže "konstruktivan odgovor". Takođe je rekao, kako se navodi, da Rusija ne isključuje mogućnost razmene zarobljenika iz "Azovstalja".

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track