POŠALICE U SOČIJU! LUKAŠENKO: Putin, kriv za ovo, Putin kriv za ono! PUTIN: Moraću OZBILJNO da porazgovaram s njima! SMEH! (VIDEO)
Foto: EPA / RAMIL SITDIKOV / SPUTNIK/ KREMLIN

susret na crnom moru

POŠALICE U SOČIJU! LUKAŠENKO: Putin, kriv za ovo, Putin kriv za ono! PUTIN: Moraću OZBILJNO da porazgovaram s njima! SMEH! (VIDEO)

Planeta -

Sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i beloruskog kolege Aleksandra Lukašenka dana u Sočiju, pored ozbiljnih tema koje su bile povod za susret "1 na 1" obeležila je i šala dvojice lidera na temu "putinove krivice" za krizu u svetu.

Putin i Lukašenko su se saglasili da su sankcije koje je Zapad uveo dvema zemljama "pokrenule podsticaj nezavisnijeg razvoja".

"Što se tiče ekonomije, hvala im (Zapadu) što su nam dali takav podsticaj sopstvenom razvoju", rekao je Lukašenko, prenosi Rojters. On je dodao da zapadne elite pogrešno identifikuju razloge za krizu i sopstvene ekonomske nedaće.

"Ono što se dešava jeste to da su zaista potcenili situaciju čitajući tamošnje medije. Dobili su inflaciju, a opravdavaju se sa 'Putin je kriv', 'Putin je kriv za sve'", rekao je Lukašenko. Na odobravanje Lukašenkove konstatacije, Putin je odgovorio ironično "Moraću ozbiljno da porazgovaram sa njima" na šta su se oba predsednika nasmejala.

Prethodno je Lukašenko optužio Poljsku da želi da "rasparča Ukrajinu" i zauzme deo njene teritorije na zapadu zemlje.

Kurir.rs, Foto: EPA / RAMIL SITDIKOV / SPUTNIK/ KREMLIN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track