UKRAJINA ĆE NESTATI SA MAPE Bivši predsednik Janukovič izgubio svaku nadu BIĆEMO PRINUĐENI DA POSTANEMO DEO POLJSKE
Foto: Shutterstock, AP Pavel Golovkin

mračna prognoza

UKRAJINA ĆE NESTATI SA MAPE Bivši predsednik Janukovič izgubio svaku nadu BIĆEMO PRINUĐENI DA POSTANEMO DEO POLJSKE

Planeta -

Sadašnja politika Kijeva preti zemlji gubitkom državnosti, izjavio je bivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič, a prenose RIA Novosti.

Apel političara je na društvenim mrežama objavio njegov predstavnik Jurij Kirasir.

- Koliko god mi bilo bolno pisati o tome danas, ali državnost Ukrajine je u izuzetnoj opasnosti. Preti joj potpuno uništenje. Pritom se ne radi samo o riziku gubitka ogromnih teritorija u južnom i istočnom delu zemlje - napisao je Janukovič.

Ukrajina, prema njegovom mišljenju, može biti prinuđena da se faktički spoji sa Poljskom pošto joj stanje ekonomije ne dozvoljava da brani svoj suverenitet.

- To će biti rezultat ostvarenja evropskog sna zbog kojeg je ukrajinski narod navodno otišao na svoj poslednji Majdan - dodao je nekadašnji predsednik.

Janukovič je primetio da Poljska pamti ne samo septembar 1939, već i mart 1923, kad su u Parizu ambasadori zemalja Antante konačno uključili teritorije Istočne Galicije i zapadnog dela Volinije u drugi Komonvelt.

- Što se tiče Rusije, Ukrajina će sa njom morati da sedne za pregovarački sto, Zapad će nas naterati, uključujući i Sjedinjene Američke Države. Ništa ne može da traje večno, a snabdevanje Ukrajine oružjem u ovom slučaju nije izuzetak - sugerisao je političar.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track