RUSKE SNAGE OSVOJILE SEVERODONJECK? Kadirov objavio snimak završnih borbi GRAD JE POD NAŠOM KONTROLOM (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/BBC News

najnovija vest

RUSKE SNAGE OSVOJILE SEVERODONJECK? Kadirov objavio snimak završnih borbi GRAD JE POD NAŠOM KONTROLOM (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov objavio je večeras da se ukrajinski grad Severodonjeck nalazi pod potpunom kontrolom ruskih trupa.

- Sve! Severodonjeck je pod našom punom kontrolom. Nacisti su poraženi. Sve njihove pozicije su uništene. Grad je oslobođen. Stanovnici mogu lako da dišu. Od sada više nisu u opasnosti - napisao je čečenski lider na svom profilu na Telegramu.

Kijev i Moskva se još nisu zvanično oglasili ovim povodom.

Žestoke brobe za istočni grad Severodonjeck trajale su danima.

Guverner Luganske oblasti Serhij Gajdaj rekao je ranije da su ruske snage sprovodile pritisak na grad sa dve strane i da su opkolile dve trećine Severodonjecka.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track