Šangaj objavio plan za ekonomski oporavak i revitalizaciju
Foto: Kineski radio Internacional

bravo

Šangaj objavio plan za ekonomski oporavak i revitalizaciju

Planeta -

Da bi koordinisala kontrolu kovida 19 sa ekonomskim razvojem, gradska vlada Šangaja u nedelju je pokrenula akcioni plan za ubrzanje ekonomskog oporavka.

Paket od 50 tačaka obuhvata mere u osam sektora, uglavnom o smanjenju pritiska na poslovanje, podršci i održavanju redosleda ponovnog otvaranja, stabilizaciji trgovine i investicija, kao i podsticanju potrošnje. Akcioni plan uključuje finansijska olakšanja za industrije pogođene kovidom kroz smanjenja poreza i naknada.

Da bi se promovisao potpuni oporavak, plan kaže da će više podrške i usluga biti ponuđeno preduzećima, kao što je ponuda subvencija i ujednačavanje logistike. Predviđeno je niz mera, uključujući subvencije, popuste i smanjenje poreza, kako bi se povećala potrošnja, a posebno kupovina automobila i kućnih aparata.

Šangaj se polako otvara, nakon što je zbog mera protiv kovida 19 grad od 25 miliona bio zatvoren na oko dva meseca.

Do sredine juna, najavljuju gradske vlasti Šangaj će u potpunosti uspostaviti normalan red rada i svakodnevnog života širom grada rutinskim merama prevencije i kontrole kovida 19, uz striktno sprečavanje bilo kakvog ponovnog izbijanja eepidemije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja