BRITANSKI TABLOID ŠIRI TEORIJU ZAVERE: Tvrde da je ruski predsednik mrtav, a da ga u nastupima menja DVOJNIK
Foto: Profimedia /Kirill KUDRYAVTSEV /AFP

nova teorija zavere

BRITANSKI TABLOID ŠIRI TEORIJU ZAVERE: Tvrde da je ruski predsednik mrtav, a da ga u nastupima menja DVOJNIK

Planeta -

„Ruski predsednik Vladimir Putin je možda već mrtav, barem tako misle šefovi britanskih obaveštajnih službi“, piše britanski tabloid Dejli star. Zbog stalnih vesti o pogoršanom Putinovom zdravstvenom stanju, najdalje je otišao Dejli star i tvrdi, pozivajući se na britanske špijune, da je Putin mrtav.

Visoki šefovi MI6 navodno tvrde da je ruski predsednik teško bolestan i da bi njegovi saradnici, da je umro, ćutali o tome kako bi zadržali vlast što je duže moguće, pišu oni. Izvor je za nedeljno izdanje Dejli Stara rekao da su Putinova nedavna pojavljivanja u medijima najverovatnije unapred snimljena.

Prema njihovim rečima, dvojnik je korišćen i u javnim nastupima pre nekoliko nedelja, poput Parade pobede u Moskvi.

„Putin je veoma bolestan i kada umre njegova smrt će se čuvati u tajnosti nedeljama, ako ne i mesecima. Postoji i mogućnost da je već mrtav. Nemoguće je znati. Veruje se da je Putin koristio dvojnike kada je bio bolestan i Kremlj bi Putin je na čelu male grupe visokih zvaničnika koji su mu potpuno lojalni. Pravi strah za njegove saradnike je da bi, kada se objavi njegova smrt, moglo doći do sloma u Kremlju i Ruski generali će želeti da se povuku iz Ukrajine „Putinova smrt će ih ostaviti nemoćnima i ranjivim, pa je u njihovom interesu da kažu da je Putin živ“, rekao je jedan obaveštajni izvor.

Na brojnim snimcima njegovih javnih nastupa vidi se kako se rukom hvata za sto ili nekontrolisano pomera nogu. Neki su takođe primetili da mu je lice otečeno, pa je to potencijalno povezano sa rakom.

Pre dve nedelje, ruski oligarh blizak Kremlju rekao je da Putin boluje od raka krvi i da je podvrgnut operaciji čak i pre nego što su specijalne operacije počele u Ukrajini.

Čak je i ruski poslovni ekspert Fiona Hil, koja se ranije sastala sa Putinom, rekla da on „ne izgleda tako sjajno“ i da izgleda da uzima velike doze steroida.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track