ŠOK NA RUSKOJ DRŽAVNOJ TELEVIZIJI! Voditeljka najavljuje Treći svetski rat: Posle Ukrajine dolazi red na NATO VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

reči jedne od najuticajnijih voditeljki podigle prašinu

ŠOK NA RUSKOJ DRŽAVNOJ TELEVIZIJI! Voditeljka najavljuje Treći svetski rat: Posle Ukrajine dolazi red na NATO VIDEO

Planeta -

Jedna od najuticajnijih voditeljki ruske televizije ukazuje na moguću promenu politike ove zemlje i dalje ''demilitarizovanje'' čitavog NATO-a.

- Možda je vreme da se prizna da se ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini završila u smislu da je počeo pravi rat, štaviše, Treći svetski rat. Prinuđeni smo da demilitarizujemo ne samo Ukrajinu već i ceo NATO, rekla je Olga Skabejeva u jednoj od najpopularnijih emisija ''60 minuta'' na ruskoj televiziji.

Ovaj snimak je na svom Tviter nalogu šerovao novinar BBC monitoringa:

Olga Skabejeva je poznata i kao ''glavni propagandista'', ''specijalna jedinica'' ruske državne televizije i ''gvozdena dama Putinove televizije''.

Poslednjih meseci dala je niz oštrih izjava, uključujući izbijanje Trećeg svetskog rata i potrebu da se bombarduje Kijev.

Skabejeva je, zajedno sa suprugom Jevgenijem Popovom, godinama vodila politički tok-šou "60 minuta” na Rusiji-1, i ima dugu istoriju u ruskim medijima kao "šovinističke, patriotske, provladine figure".

Prema rečima profesorke novinarstva Sare Outs, voditeljka predstavlja sam glas Vladimira Putina.

- Ovaj trenutak kada govori o Trećem svetkom ratu pokazuje promenu u državnoj retorici, jer je ona glasnogovornik države. Sve što ona kaže odražava zvaničnu reč Kremlja, rekla je.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Večernji.hr/Mondo

Bonus video:

00:23

RAT U UKRAJINI 97. DAN Ujedinjene Nacije: Poginulo više od 4.000 civila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track