OGLASIO SE PESKOV Evo koliko će da traje operacija u Ukrajini
Foto: Profimedia

ruska invazija na ukrajinu

OGLASIO SE PESKOV Evo koliko će da traje operacija u Ukrajini

Planeta -

Rusija će nastaviti svoju vojnu operaciju u Ukrajini dok se ne ostvare svi njeni ciljevi, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Jedan od glavnih ciljeva operacije je zaštita ljudi u DNR i LNR. Preduzete su mere da se obezbedi njihova zaštita i postignuti određeni rezultati, rekao je Peskov, misleći na dva samoproglašena regiona u Ukrajini koje podržava Rusija, prenosi Rojters.

On je još rekao da nema dogovora oko datuma mogućeg referenduma u Donbasu i drugim regionima Ukrajine pod kontrolom ruskih trupa.

- Ne, još nema dogovora u pogledu vremenskog okvira, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje o stavu Kremlja o tome kada bi se mogli održati referendumi o prijemu ovih teritorija u sastav Rusije.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track