BAJDEN POSTAO MAGNET ZA ILEGALNE MIGRANTE: Šok istraživanje otkriva: Evo koliko je završilo u SAD od početka njegovog mandata!
Foto: EPA / RADEK PIETRUSZKA, Profimedia

bruka

BAJDEN POSTAO MAGNET ZA ILEGALNE MIGRANTE: Šok istraživanje otkriva: Evo koliko je završilo u SAD od početka njegovog mandata!

Planeta -

Predsednik Džo Bajden doveo je oko 1,35 miliona ilegalnih stranaca u Sjedinjene Države otkako je preuzeo dužnost krajem januara 2021, pokazuje analiza najnovijih podataka Biroa za popis stanovništva.

Analiza Centra za imigracione studije otkriva da je Bajdenova ekspanzivna mreža „Uhvati i pusti“ zajedno sa njegovim okončanjem kritičnih politika poput programa „Ostani u Meksiku“ dovela oko 1,35 miliona ilegalnih stranaca u SAD za samo 16 meseci – strano stanovništvo veće od Dalasa u Teksasu.

Otkako je preuzeo dužnost, kao što je Brajtbart primetio, Bajden je povećao populaciju zemlje rođene u inostranstvu na neviđenih 47 miliona dodajući oko dva miliona ilegalnih i legalnih imigranata za manje od godinu i po dana.

Otprilike dve trećine tog rasta stanovništva rođenog u inostranstvu podstaknuto je ilegalnom imigracijom pod Bajdenom, koja je dostigla rekordne nivoe.

Direktor Centra za imigracione studije, direktor istraživanja Stiven Kamarota, nazvao je brojke „izvanrednim“, objašnjavajući da „da bi populacija ilegalnih imigranata porasla, novi dolasci ne moraju jednostavno da premaše smrtne slučajeve i emigraciju, kao što je tačno za ukupan broj rođenih u inostranstvu, već takođe moraju premašiti legalizacije, kojih je svake godine značajno.”

Kamarota je zaslužan za Bajdenova „obećanja iz kampanje koja su stvorila percepciju, mnogo pre nego što je on uopšte preuzeo dužnost, da će ograničiti sprovođenje imigracije“ za brzi porast ilegalnog stranog stanovništva u zemlji:

Dalje, odluka administracije da ukine Protokole za zaštitu migranata (koji se nazivaju i ostanak u Meksiku) za mnoge podnosioce zahteva za azil, smanjenje proterivanja po osnovi člana 42, a nedavno i odluka da se sve to okonča, zajedno sa oslobađanjem nekih tri- četvrt miliona ilegalnih imigranata zatečenih na granici, kao i 146.000 maloletnika bez pratnje, gotovo sigurno je podstaklo još više ilegalnih imigranata da stignu na južnu granicu u nadi da će i oni biti pušteni u zemlju.

Administrativna suspenzija skoro svih unutrašnjih deportacija i rezultujući dramatičan pad u primeni imigracije, uključujući deportacije, plus njeno odbijanje da automatski preuzme pritvor nad nedržavljanima puštenim iz zatvora i zatvora, verovatno su učinili da se ilegalni imigranti osećaju sigurnije, smanjujući emigraciju onih koji su već ovde i podsticanje nove ilegalne imigracije. Konačno, napori nekih u Kongresu da usvoje zakon o legalizaciji ilegalnih imigranata i stalna podrška Bele kuće takvom zakonu ne mogu a da ne ubede neke ilegalne imigrante u zemlji da ne odu, kao i da dovedu do toga da dođe još više.

Danas u Sjedinjenim Državama živi od 11 do 22 miliona ilegalnih stranaca. Po njegovoj trenutnoj stopi, predviđa se da će Bajden dodati više od četiri miliona ilegalnih stranaca stanovništvu SAD do kraja 2024. Ilegalna imigracija košta američke poreske obveznike oko 134 milijarde dolara svake godine.

Kurir.rs/Brejtbart

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track