LAVROVU PRETILI BOMBOM? Nedugo po sletanju aviona ruskog ministra u Jermeniju stigla dojava! VIDEO
Foto: Armenian Ministry of Emergency Situations

provereno

LAVROVU PRETILI BOMBOM? Nedugo po sletanju aviona ruskog ministra u Jermeniju stigla dojava! VIDEO

Planeta -

Diplomatsko putovanje ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Srbiju nedavno je osujećeno nakon što je nekoliko evropskih zemalja odbilo da dozvoli njegovom avionu da pređe njihov vazdušni prostor. Moskva je osudila njihove postupke i bila prinuđena da odloži posetu ministra.

Tim za uklanjanje bombi i hitne službe raspoređeni su na međunarodnom aerodromu Zvartnots u Jerevanu, u Jermeniji, nakon anonimne dojave u kojoj se tvrdi da je bomba postavljena u objekat. Na aerodrom je upućeno i nekoliko grupa vatrogasaca, spasilaca i psihologa.

Anonimna dojava o eksplozivnoj napravi primljena je ubrzo nakon što je avion ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova sleteo na aerodrom Zvartnoc. Ministar je doputovao u diplomatsku posetu tokom koje će se sastati sa jermenskim kolegom, kao i sa premijerom i predsednikom.

Lavrov je doputovao u Jerevan nakon putovanja u Ankaru, u Turskoj, gde je razgovarao o ponovnom pokretanju pregovora sa Ukrajinom, okončanju ruske specijalne vojne operacije i pitanjima u vezi sa isporukom žita iz ukrajinskih luka.

Pre posete Turskoj, Lavrov je trebalo da otputuje u Srbiju na dvodnevno diplomatsko putovanje. Međutim, putovanje je osujećeno pošto su svi susedi Srbije odbili da otvore svoj vazdušni prostor za ministrov avion. Moskva je oštro osudila njihove postupke i rekla da je prinuđena da odloži posetu. Srbija i Rusija su kasnije saopštile da srpski ministar planira sopstveni put u Moskvu.

Kurir.rs/Sputnjik Internešenel

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track