PREDSEDNIK UKRAJINSKOG PARLAMENTA Teritorijalni integritet Ukrajine nikada neće biti predmet pregovora
Foto: snapshot/Future Image/D Anoraganingrum / Shutterstock Editorial / Profimedia

RUSKA INVAZIJA NA UKRAJINU

PREDSEDNIK UKRAJINSKOG PARLAMENTA Teritorijalni integritet Ukrajine nikada neće biti predmet pregovora

Planeta -

Teritorijalni integritet Ukrajine nikada neće biti predmet pregovora sa Rusijom, upozorio je predsednik ukrajinskog parlamenta, Ruslan Stefančuk.

- Nikada, nikada tema pregovora neće biti pitanje ukrajinskog suvereniteta, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta. Ukrajina je integralna, suverena zemlja i takva će ostati jer je kao takvu priznaje ceo civilizovani svet, rekao je Ruslan Stefančuk za Juronjuz tokom posete Strazburu u Francuskoj, gde se obratio Evropskom parlamentu.

- Postoji prostor za pregovore, za diplomatiju. Ali moramo da razumemo da sa svakim Irpinom, sa svakom Bučom, sa svakim Marijupoljem, koridor za pregovore postaje sve manji i manji, dodao je.

Stefančukove reči dolaze usred rastućih spekulacija o tome kakve bi ustupke Rusija mogla da zahteva kako bi prestala na prekid vatre i zaustavila brutalnu invaziju.

Ranije ove nedelje, francuski predsednik Emanuel Makron razbesneo je Ukrajinu nakon što je sugerisao da Zapad ''ne sme da ponižava Rusiju'' kako bi izgradio ''izlaznu rampu''.

On se nije osvrnuo na Makronove kontroverzne komentare, ali je naglasio da će se ''rat završiti pobedom Ukrajine i cele Evrope''.

- Niko ne zna kada će to biti, ali sam siguran da smo svakim danom sve bliže našoj zajedničkoj pobedi, rekao je on.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track