MOLIM SE ZA MOG RATNIKA Oglasila se supruga britanskog borca koji se suočava sa smrtnom kaznom, evo šta je imala da poruči!
Foto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

rat u ukrajini

MOLIM SE ZA MOG RATNIKA Oglasila se supruga britanskog borca koji se suočava sa smrtnom kaznom, evo šta je imala da poruči!

Planeta -

Supruga britanskog vojnika Šona Pinera koji je osuđen na smrt nakon što su ga ruske snage uhvatile dok se borio za Ukrajinu, osudila je ''apsurdnost i cinizam ovog trulog i lažnog događaja zvanog suđenje“.

Larisa Piner, rođena u Ukrajini, rekla je da je njen muž ''ratnik'' i upozorila da će ''cirkus“ oko izricanja presude njenom mužu biti razvučen od strane ruske propagandne mašinerije radi maksimalnog efekta, prenosi Dejli mejl.

-Svi razumemo da ruska propaganda u potpunosti koristi ovaj slučaj i ovaj cirkus će trajati još dugo, napisala je ona na Fejsbuku.

Ajden Aslin, Šon Piner, strani plaćenici, Donbas
foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Ona je dodala da ukrajinski i britanski zvaničnici "čine sve što mogu da utiču na ovo bezakonje" i da "reše ovu situaciju".

- Međunarodni komitet Crvenog krsta je svestan da će još aktivnije tražiti pristup momcima (a Rusija nije dala dozvolu, što se i očekuje). Još se molim da naši ratnici izdrže sve ovo!, rekla je Larisa.

Piner (48) osuđen je zajedno sa 28-godišnjim Ejdenom Ejslinom, još jednim britanskim borcem koji služi u ukrajinskoj vojsci, a kojeg su ruske snage pritvorile u Marijupolju.

Veteran britanske vojske, Piner iz Votforda, izgledao je izbezumljeno na optuženičkoj klupi iza rešetaka kada je pročitana smrtna presuda, dok je Ejslin iz Njuarka ćutao, ali je bio smiren.

Oni su u Rusiji osuđeni na smrt streljanjem kao plaćenici koji su vodili terorističke aktivnosti zbog borbe sa ukrajinskim trupama.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track