LUKA MARIJUPOLJ OČIŠĆENA OD MINA? Ruski demineri i Pušilin tvrde da jeste, Ukrajina se još ne oglašava
Foto: Printscreen/Twitter

rat u ukrajini

LUKA MARIJUPOLJ OČIŠĆENA OD MINA? Ruski demineri i Pušilin tvrde da jeste, Ukrajina se još ne oglašava

Planeta -


Bezbednost plovidbe u Marijupolju je obezbeđena, saopštili su predstavnici ruskog ministarstva odbrane u akvatoriju luke.

"Juče je pronađeno i očišćeno 16 mina, od kojih je pet u lučkom akvatoriju, ostalo su protivamfibijske mine na plaži. Do kraja današnjeg dana plaža će biti potpuno očišćena od mina", rekao je pripadnik ruskih deminera.

U međuvremenu, predsednik samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin rekao je da su vojni stručnjaci završili deminiranje luke.

"Luka je potpuno očišćena od mina. To se odnosi i na teritoriju i na akvatorij", rekao je Pušilin novinarima.

Istakao je da je neutralisano oko 12.000 eksplozivnih naprava, prenosi RIA Novosti.

Prema rečima Pušilina, luka već radi i za izvoz i za uvoz. "Generalno, izvozna komponenta, kao i do sada, u okviru luke biće metal, ugalj i žito. Što se tiče uvoza, osnova je gradjevinski materijal, koji će se u velikim količinama isporučivati u okviru programa rekonstrukcije gradova DNR", rekao je on.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track