POLICIJA SPREČILA TERORISTIČKI NAPAD NA DRŽAVNI VRH U UKRAJINI? Evo šta se dešava u Severodonjecku
Foto: EPA/SERGEY KOZLOV

ruska invazija

POLICIJA SPREČILA TERORISTIČKI NAPAD NA DRŽAVNI VRH U UKRAJINI? Evo šta se dešava u Severodonjecku

Planeta -

Ukrajinska policija sprečila je teroristički napad na rukovodstvo te zemlje, rekao je ministar u vladi Jevgenij Jenjin.

U televizijskom intervjuu koji je prenela novinska agencija Interfaks-Ukrajina, prvi zamenik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Jenjin rekao je da je napad osujećen zahvaljujući informacijama koje dobijaju iz operativnih izvora, prenosi britanski Gardijan.

On je rekao da ne može da iznosi detalje, ali da će ''o tome moći da se priča znatno detaljnije posle pobede” u ratu protiv Rusije.

Nije bilo moguće nezavisno proveriti ovu informaciju.

Kakva je situacija u Severodonjecku?

Hiljade civila, uključujući žene, decu i starce, zarobljene su u ukrajinskom gradu Severodonjecku i zbog sukoba imaju sve manje zaliha hrane, čiste vode i struje.

Alarmantna je situacija u bunkerima ispod hemijske fabrike Azot u gradu, rekao je za BBC portparol kancelarije UN za humanitarna pitanja Savijano Abreu.

Ukrajina i dalje drži industrijsku zonu Severodonjecku, rekao je gradonačelnik Oleksandr Strjuk u svom najnovijem ažuriranju na Telegramu.

- Ulažu se napori da se neprijatelj potisne nazad ka centru grada. To je trajna situacija sa delimičnim uspehom i taktičkim povlačenjem na nekim mestima - objavio je Strjuk na Telegramu, prenosi Gardijan.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja