RUSKI NOVINAR OBJAVIO SNIMAK AMERČKOG VOJNIKA ZAROBLJENOG KOD HARKOVA Imao je da poruči samo OVO! VIDEO
Foto: Printscreen/Telegram

rat u ukrajini

RUSKI NOVINAR OBJAVIO SNIMAK AMERČKOG VOJNIKA ZAROBLJENOG KOD HARKOVA Imao je da poruči samo OVO! VIDEO

Planeta -

Dopisnik RT-a objavio je snimak na kojem se pojavljuje Aleksandar Druke, jedan od američkih plaćenika za koje se veruje da su uhvaćeni u blizini Harkova.

-Živ sam i nadam se da ću se vratiti što je pre to moguće, volim vas, rekao je on u snimku koji je objavljen na Telegramu, a prenosi Sputnik.

Zapadni mediji objavili su vest da su Aleksandar Džon-Robert Druke (39) iz Tuskaluse u Alabami i Endi Taj Ngok Huin (27) iz Hartsela u Alabami - koji su se borili zajedno sa ukrajinskim snagama severno od Harkova - nestali i postoji bojazan da su ih ruske snage zarobile.

U četvrtak se pojavila fotografija Drukea i Huina u zadnjem delu, kako se čini, ruskog vojnog kamiona što bi mogla da bude potvrda da su ih zarobile ruske snage severno od Harkova prošle nedelje.

Autentičnost fotografije kao i kada je snimljena nije moguće nezavisno potvrditi i proveriti.

Druke i Huin se smatraju prvim Amerikancima koji su zarobljeni tokom ruske invazije na Ukrajinu.

Američki Stejt department je porodici jednog od Amerikanaca nestalih u Ukrajini rekao da postoje potencijalni dokazi o hvatanju Drukea, ali nisu mogli da potvrde autentičnos fotografije, rekla je Bani Druke za CNN.

"Rekli su da postoji fotografija koja se kruži u ruskim medijima. I da naporno rade da je verifikuju“, rekala je ona.

Druke je rekla da je njen sin otišao u Ukrajinu da tamo obučava vojnike da se bore protiv Rusije jer je "osećao da bi Putin, ako ne bude zaustavljen, bio osokoljen svojih uspehom i na kraju bi mogao da završi na američkoj obali".

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track