BRITANSKI INSTITUT OTKRIO PAKLENI PLAN UKRAJINACA: Evo kako misle da oslabe rusku ofanzivu! Ključan grad blizu Severodonjecka!
Ilustracija, Foto: Genya SAVILOV / AFP / Profimedia

sukob

BRITANSKI INSTITUT OTKRIO PAKLENI PLAN UKRAJINACA: Evo kako misle da oslabe rusku ofanzivu! Ključan grad blizu Severodonjecka!

Planeta -

Ruske snage nastavljaju da raspoređuju dodatne snage za podršku ofanzivnim operacijama u oblasti Severodonjeck-Lisičansk, a odbrana Ukrajine ostaje jaka, navodi britanski Institut za rat.

Portparol ukrajinskog ministarstva odbrane Oleksandr Motuzjanik izvestio je da ruske snage prebacuju tenkove, oklopne transportere, inžinjerijsku opremu i vozila iz Svatova, duž ruskih kopnenih komunikacionih linija (GLOC) u oblasti Luganska do Starobilska, samo 40 kilometara istočno od Severnog Donjecka.

Ukrajinske snage pokušavaju da izvedu kontraofanzivu severozapadno od Izjuma sa namerom da poremete ruske linije snabdevanja.

Ruska armija je koncentrisala ogromnu većinu svoje raspoložive borbene moći da zauzme Severodonjeck i Lisičansk na račun drugih pravca napredovanja, i zbog toga je pretrpela velike gubitke.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track