PONOVO SE OGLASIO RAMZAN KADIROV: Ukrajinci zbog imidža na zapadu prećutkuju mnogo toga! Ocrnio i američke plaćenike!
Foto: Chechnya Administration Press Of / TASS / Profimedia

otvoreno

PONOVO SE OGLASIO RAMZAN KADIROV: Ukrajinci zbog imidža na zapadu prećutkuju mnogo toga! Ocrnio i američke plaćenike!

Planeta -

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je da ukrajinski mediji prećutkuju informacije o uspešnom napredovanju savezničkih snaga Ruske Federacije i republika Donbasa kako bi dali povoljnu sliku Zapadu.

„Ukrajinski mediji zataškavaju informacije o uspešnoj promociji ujedinjene grupe. To je razumljivo, jer Zapad treba da napravi povoljnu sliku. Ali činjenice ostaju“, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Takođe je dodao da američki plaćenici često izbegavaju direktan vatreni sudar sa ruskom vojskom, važnije im je da snimaju video-izveštaje. „I onda brzo napustite žarište. Zato retko snimaju takve video snimke, samo u stanju adrenalinskog straha“, prokomentarisao je šef Čečenije snimak na kojem se vozi američki plaćenik ranjen u obe noge.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Ria novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track