ALBANAC PROBIO SIGURNOSNU OGRADU U VATIKANU: Usledila jurnjava kolima, morali da mu pucaju u gume da bi ga zaustavili!
Foto: Profimedia

drama

ALBANAC PROBIO SIGURNOSNU OGRADU U VATIKANU: Usledila jurnjava kolima, morali da mu pucaju u gume da bi ga zaustavili!

Planeta -

Italijanska policija savladala je tridesetidevetogodišnjeg muškarca koji je juče sa svojim automobilom marke BMW probio bezbednosnu ogradu na Trgu Svetog Petra u Rimu, a zatim dodao gas i pobegao, posle čega je usledila filmska potera po ulicama Rima, dok nisu pucali u gume vozila i uspeli da savladaju vinovinika ovog incidenta.

Naime, kako javljaju mediji nasilni vozač je u punoj brzini probio bezbednosnu ogradu na Trgu Svetog Petra u Rimu. Kada se začuo prvi pucanj, švajcarska garda koje obezbeđuje Vatikan zatvorila je glavni ulaz u sedište svete stolice, a italijanska državna policija, karabinjeri krenuli su u poteru za vozačem.

Posle potere policija je uspela da pucnjem u gume zaustavi vozilo. Nasilni vozač se opirao hapšenju i on je savladan elektrošokremom. O ovom slučaju oglasila se i policija koja je navela da je privedeni vozač Albanac, kao i da motiv i postupci još ovog incidenta nisu poznati. Prema pisanju italijanskih medija, najverovatnije se nije radilo o namernom napadu na Svetu stolicu ili terorizmu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track