POLJSKOM MIGRANTU U LONDONU PRESELO PITANJE: Tražio da mu pokažu put, oni počeli krvnički da ga mlate! UZNEMIRUJUĆI VIDEO
Foto: Printscreen

drama

POLJSKOM MIGRANTU U LONDONU PRESELO PITANJE: Tražio da mu pokažu put, oni počeli krvnički da ga mlate! UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Planeta -

Poljski imigrant je divljački napadnut samo nekoliko trenutaka nakon što je prošle subote stigao u London.

Nakon što je izašao iz voza na stanici Viktorija, 31-godišnjak je rekao da su ga do besvesti pretukli muškarci u odelima od kojih je tražio da mu pokažu put, prenosi britanski Telegraf.

Kamil Sobala, koji je ranije živeo u Londonu, oboren je na zemlju i nekoliko puta udaren pesnicom u lice. Napad se dogodio u ulici Elizabet, a postoji snimak koji je mobilnim telefonom snimila žena iz obližnjeg paba, koja je potom pozvala Hitnu pomoć i policiju.

Sobala kaže da je „duboko potresen ovim brutalnim napadom“. Sada je toliko uplašen da se plaši i da ode u prodavnicu i kaže da nikako ne može da spava.

Sobala se probudio u bolnici oko 20 časova, istog dana.

- Hteo sam da se nađem sa prijateljima i prošao pored kafane da tražim pomoć jer mi je telefon ostao bez baterije. Želeo sam da znam gde mogu da napunim bateriju i gde je stanica metroa. Zamolio sam ih za pomoć u tome. Ali umesto da samo kažu „izvini ne mogu ti pomoći“, oni su me prokleli. Onda su me pitali odakle sam i rekao sam da sam iz Poljske – priseća se Sobal.

- Bole me leđa, oko, obraz i lice. Jasno je da je ovaj napad rasistički, počeli su da me napadaju, tek kada sam rekao da sam iz Poljske - tvrdi Sobal.

Snimak napada kruži društvenim mrežama i jasno se vidi kako muškarac udara Kamilu dok leži na podu.

– Jedna gospođa je postavila snimak i pozvala hitnu pomoć. Želim da se zahvalim svima koji su pomogli. Zahvaljujući tom snimku, nadam se da će napadači biti uhvaćeni, zaključuje Sobala.

Pojavile su se i kritike na račun policije. Zameraju im što nisu reagovali na vreme. Iz Metropolitenske policije su odgovorili da „kada policija dobije pozive o incidentima, poziv se ocenjuje po nekoliko osnova, uključujući i da li postoji neposredna opasnost po život“. Za navedeni slučaj tvrde da nije bio toliko hitan jer je pozivalac naveo da su napadači napustili lice mesta i da je već bila pozvana Hitna pomoć, zbog čega po njihovom mišljenju ovaj slučaj „ne spada u kategoriju koja zahteva najviše. hitno odgovor.'

Trenutno nema uhapšenih, ali je istraga u toku.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja