MISLITE LI DA JE UKRAJINSKI? Pojavio se snimak kako dron kamikaza navodno uništava rusku rafineriju VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube

KRIZA NA ISTOKU

MISLITE LI DA JE UKRAJINSKI? Pojavio se snimak kako dron kamikaza navodno uništava rusku rafineriju VIDEO

Planeta -

Društvenim mrežama danas se proširio snimak kojI verovatno prikazuje napad ukrajinskog drona kamikaze na veliko skladište nafte u Rusiji.

Video koji je podeljen na društvenim mrežama pokazuje kako se bespilotna letelica srušila na rafineriju nafte Novošahtinsk u Rostovu, prenosi britanski Gardijan.

Ukrajina je tokom rata koristila dronove, ali nije preuzela odgovornost za navodni napad.

Čini se da je incident potvrdio i guverner ruske Rostovske oblasti Vasilij Golubev, koji je napisao da su fragmenti dva drona pronađeni na teritoriji rafinerije nafte u Novošahtinsku, gde je u sredu ujutro izbio veliki požar.

Na snimku objavljenom na ruskim društvenim mrežama vidi se dron koji se približava rafineriji nafte dok su je radnici posmatrali.

''Mislite li da je ukrajinski?" upitao je jedan. „

''Naravno da ne'', odgovorio je drugi.

"Gde je otišlo?" dodao je, pošto je dron nestao iz vida.

Nekoliko trenutaka kasnije, velika eksplozija potresla je rafineriju. "J**o te!" vikali su posmatrači.

Kada je požar počeo da besni u rafineriji, neidentifikovani snimatelj je rezigniranim tonom rekao: ''Eto šta se dešava, momci''.

Na snimcima koje je emitovala ruska državna televizija vide se vatrogasci kako se bore sa plamenom u rafineriji nafte, koja je u sredu zaustavila proizvodnju.

Vlasti tvrde da je požar suzbijen.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track