MAMA, MAMA, JEDU ME! Ruskinju napao medved, telefonom pozvala majku: Nesreća žena mislila da je u pitanju prevara!
Foto: Printscreen/Facebook, Shutterstock

tuga

MAMA, MAMA, JEDU ME! Ruskinju napao medved, telefonom pozvala majku: Nesreća žena mislila da je u pitanju prevara!

Planeta -

Ruskinja Olga Moskaljova (19), psiholog-pripravnik, i njen očuh Igor Ciganenkov, koji su bili na odmoru u okolini Petropavlovska Kamčatskog, postali su žrtve gladnih medveda.

Tragedija se desila 2011. godine kada su Olga i Igor otišli ​​na pecanje do potoka Serebrjani, koji protiče u Elizovskom okrugu Kamčatske oblasti.

Majka medveda i tri jednogodišnja medvedića, tražeći hranu, napali su Igora, slomili mu vrat i razbili mu glavu, nakon čega su napali Olgu i počeli da je jedu živu.

Tokom ovog strašnog obroka, koji je trajao oko sat vremena, devojčica je uspela da pozove svoju majku Tatjanu Moskalevu tri puta, preneo je Dejli mejl.

0641053525, medved
foto: Dominik Belica / Alamy / Alamy / Profimedia

"Mama, jedu me! Mama, ovo je agonija! Mama, spasi me!" — vikala je Olga u slušalicu. Kasnije je Tatjana priznala u intervjuu novinarima da je u početku ovaj poziv shvatila kao prevaru. Ali istinski užas u glasu njene ćerke, kao i zvuk mesa koje zubi cepaju i čeprkaju, uverili su je da je ova noćna mora istinita.

U tom trenutku žena još nije znala da je i njen muž preminuo - pokušala je da dođe do Igora, ali on nije odgovarao na pozive, a Tatjana je pozvala policiju i rođake, moleći ih da joj priteknu u pomoć. kćeri.

Za kratko vreme ćerka je još dva puta pozvala majku. Tokom poslednjeg razgovora rekla je da je na ivici smrti, da više ne oseća bol i zamolila je majku da joj sve oprosti.

Pola sata nakon ovog poziva, Igorov brat Andrej stigao je sa policijom na mesto tragedije, gde su zatekli medveda kako proždire ljudske ostatke. Šest rendžera je upucalo opasnu životinju i njene mladunce.

Vlasti Kamčatke pozvale su stanovništvo na oprez: u regionu su sve češći slučajevi napada medveda na ljude. Od početka leta na poluostrvu je zabeleženo više od 50 slučajeva susreta ljudi sa medvedima, 16 agresivnih predatora je moralo biti odstreljeno.

Populacija mrkih medveda na Kamčatki je 17.900 jedinki. Imajte na umu da je kamčatski medved jedan od najvećih na planeti, težina muškarca dostiže 700 kg sa visinom od 3 metra. U ovim krajevima se svake godine beleže slučajevi napada na ljude.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track