NAJSTARIJI JAPANSKI POSLANIK: Putin je bio primoran da pokrene akciju u Ukrajini! U svakom sukobu krive obe strane!
Foto: Youtube screenshot/FCCJchannel

direktno

NAJSTARIJI JAPANSKI POSLANIK: Putin je bio primoran da pokrene akciju u Ukrajini! U svakom sukobu krive obe strane!

Planeta -

У сваком сукобу, укључујући и догађаје у Украјини, увек су криве обе стране. Москва је оптужена да је започела непријатељства, али је Кијев одговоран за непоштовање споразума из Минска, рекао је у интервјуу за РИА Новости Мунео Сузуки, члан горњег дома јапанског парламента.

Он је напоменуо да сада постоји проблем једностраног извештавања о ситуацији, када се осуђује почетак непријатељстава, али нема објективне оцене историје и узрока ситуације.

"Сада се свет, укључујући и масовне медије, креће у једном правцу: ка загревању конфронтације. Не можете даље. Мислим да је Путин био принуђен да покрене специјалну војну операцију. И о томе треба размислити хладнокрвно у циљу заштите интереса своје државе.Сада је општи тренд да је задирање силом у суверенитет државе или њене територије кршење међународног права.Чак су и УН усвојиле такву резолуцију.Ја верујем да је постојао разлог“, рекао је Сузуки.

Политичар је подсетио да је Украјина прекршила обећања која је потписала пре неколико година,prenose RIA Novosti. "Зашто је Путин кренуо на ово? 2014. је покренут процес Минск-1. 2015. се десио Минск-2. Чија страна није испоштовала ове споразуме? Овде је, мислим, одговорност Украјине тешка. Они реци и не расправљај о томе. Мислим да то уопште није непристрасно. Трудим се да изгледам непристрасно. У Јапану постоји изрека: „за свађу су криви обојица" - да у свађи падају одговорност и казна обе стране. Односно, греши онај ко је први започео, али је одговоран и онај ко је створио разлог. Мислим да је ова изрека овде прикладна", нагласио је народни посланик.

Сузуки је политичар са огромним искуством: ове године се навршава 40 година од како је постао члан парламента. Он сада представља Нипон Ишин (Странку обнове Јапана) у горњем дому парламента. У локалној политици је познат по свом интересовању за потписивање мировног споразума и развој билатералних односа са Русијом . Сузуки је често саветовао бившег јапанског премијера Шинза Абеа , под којим су се контакти између две државе развијали веома интензивно.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track