UKRAJINSKA KOZA SLUČAJNO AKTIVIRALA POSTAVLJENE MINE: Povređeno 40 ruskih vojnika, sudbina životinje - nepoznata
Foto: / BEEM / Beem / Profimedia

bizarno

UKRAJINSKA KOZA SLUČAJNO AKTIVIRALA POSTAVLJENE MINE: Povređeno 40 ruskih vojnika, sudbina životinje - nepoznata

Planeta -

Najmanje 40 ruskih vojnika povređeno je nakon što je ukrajinska koza svojim "haotičnim kretanjem" aktivirala mine koje su, navodno, postavljali oko bolnice u Zaporožju.

Kako piše britanski Telegraf, vojnici su postavljali mine koje je aktivirala koza koja je pobegla sa farme u selu Kinski Rozdori.

Rusi su, navodno, zakačili granate oko ivice lokalne bolnice i postavili zamku kao "kružnu odbranu“, saopštila je glavna obaveštajna uprava Ukrajine.

Ali ubrzo nakon što je zamka postavljena, koza je odlutala prema tom području, izazvavši lančanu reakciju u kojoj je ranjeno više desetina vojnika.

"Kao rezultat ’haotičnih‘ pokreta koze, životinja je ’odbacila‘ nekoliko granata“, navela je obaveštajna služba. "Kao rezultat lančane reakcije, nekoliko (Rusa) je zadobilo povrede različitog stepena težine".

Smatra se da je najmanje 40 ruskih vojnika povređeno.

Sudbina koze za sada je nepoznata.

Na društvenim mrežama je zovu "Kijevskom kozom“ – što se odnosi na legendu o mitskom herojskom pilotu, poznatom kao Duh Kijeva, zaslužnom za obaranje brojnih ruskih aviona tokom invazije Kremlja na prestonicu, piše list.

Otkako je zauzeo Herson i Mariupolj, Kremlj je pojačao svoje napade u Zaporožju.

Najmanje 60 odsto Zaporoške oblasti palo je u ruke ruskih snaga. Potpuna kontrola nad regionom omogućila bi Rusima da napreduje prema drugim centralnim oblastima.

Ovo nije prvi put da je životinja dospela na naslovne strane zbog pomaganja ukrajinskom otporu. Džek Rasel terijer Patron odlikovan je prošlog meseca jer je pronašao preko 200 eksplozivnih naprava od početka invazije.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track