MOSKVA ŠALJE BELORUSIJI MOĆNI RAKETNI SISTEM! Evo kada će biti isporučen Iskander-M i o čemu su još razgovarali Putin i Lukašenko
Foto: EPA / SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / KREMLIN, EPA

pao dogovor

MOSKVA ŠALJE BELORUSIJI MOĆNI RAKETNI SISTEM! Evo kada će biti isporučen Iskander-M i o čemu su još razgovarali Putin i Lukašenko

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin potvrdio je tokom današnjeg razgovora sa Aleksandrom Lukašenkom, predsednikom Belorusije, da će u narednim mesecima Moskva isporučiti toj zemlji nove taktičke raketne sisteme Iskander-M.

- U skladu sa našim ranijim dogovorom odlučeno je da u narednim mesecima Belorusiji isporučimo Iskander-M taktičke raketne sisteme koji, kao što znate, koriste i balističke i krstareće rakete i u standardnoj i u nuklearnoj modifikaciji - rekao je Putin posle sastanaka sa Lukašenkom u Sankt Peterburgu, prenosi agencija TASS.

Aleksandar Lukašenko, Vladimir Putin
foto: EPA / RAMIL SITDIKOV / SPUTNIK/ KREMLIN

On je rekao i da su SAD dopremile u Evropu oko 200 komada nuklearnog taktičkog naoružanja i da je 257 borbenih aviona iz više zemalja članica NATO spremno za tu namenu, navodi TASS.

Pored toga, ruski predsednik je upoznao predsednika Lukašenka da je vlada Rusije u bliskom kontaktu sa nadležnim agencijama UN oko pitanja globalnog snabdevanja žitaricama i veštačkim đubrivom.

Iskander M, Belorusija
foto: Youtube/Printscreen, Shutterstock

- Ja ponavljam da se vratimo pitanjima koja su najurgentnija, a to su snabdevanje hranom i đubrivom na globalnom nivou. U neposrednom kontaktu smo sa nadležnim specijalizovanim agencijama UN - rekao je Putin.

Na snimku sastanka sa Lukašenkom koji je na društvenim mrežama objavio reporter državne televizije Rusija 1, Putin je podsetio da su Rusija i Belorusija glavni dobavljači đubriva na globalnom tržištu, preneo je ranije Rojters.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track