RUSIJA DEMANTOVALA NAVODE UKRAJINE Moskva: Pogodili smo fabriku oružja, laž je da smo gađali stambeni kvart u Kijevu
Foto: EPA/Oleg Petrasyuk

rat u ukrajini

RUSIJA DEMANTOVALA NAVODE UKRAJINE Moskva: Pogodili smo fabriku oružja, laž je da smo gađali stambeni kvart u Kijevu

Planeta -

Rusija je saopštila da je danas pogodila fabriku za proizvodnju raketa u Kijevu i nazvala "lažnim" tvrdnje da je pogodila stambenu zonu u glavnom gradu Ukrajine.

Radi se o fabrici oružja Artiom koja je bila meta kao vojna infrastruktura, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane dodajući da su tu fabriku već gadjali u aprilu.

- Lažne su vesti da su ruske snage gađale civilne mete u Kijevu, navelo je rusko ministarstvo odbrane, dodajući da su rakete "precizno pogodile radionice fabrike Artiom".

Ministarstvo navodi da su štete nanete susednoj stambenoj zgradi posledica pada ukrajinske protivvazdušne rakete.

- Šteta nije samo izazvana odozgo nego takođe dole, što potvrđuje verziju pada ukrajinske rakete za protivvazdušnu odbranu, navelo je rusko ministarstvo.

Ukrajinske vlasti su javile da je jedna osoba stradala, a četiri su ranjene i prebačene u bolincu u udarima izvršenim rano jutros na stambeni kvart blizu centra Kijeva.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track