KADIROV O LISIČANSKU! Evo zašto je grad važan za Ukrajinu! Mapa sa društvenih mreža jasno pokazuje: Rusi pred zatvaranjem obruča!
Foto: Chechnya Administration Press Of / TASS / Profimedia

rat u Ukrajini

KADIROV O LISIČANSKU! Evo zašto je grad važan za Ukrajinu! Mapa sa društvenih mreža jasno pokazuje: Rusi pred zatvaranjem obruča!

Planeta -

Lisičansk je od velikog značaja za Kijev, jer će njegovo zauzimanje od strane Oružanih snaga (OS) Rusije značiti poraz ukrajinske strane u pravcu Luganska, rekao je šef Čečenije Ramzan Kadirov.

U ovom trenutku, savezničke snage sistematski napreduju ka gradu sa svih strana, dodao je on. Do oslobođenja Lisičanska, kao i same Luganske Narodne Republike, neće proći mnogo vremena, sugerisao je Kadirov.

Specijalna vojna operacija zaštite Donbasa odvija se prema prvobitnom planu, zaključio je šef Čečenske republike.

Ranije je pomoćnik Kadirova u energetskoj jedinici Apta Alaudinov rekao da se u ovom trenutku borbe u Lisičansku odvijaju duž perimetra. Ukrajinske trupe trpe teške i istovremeno „glupe besmislene“ gubitke, rekao je on.

Putin je imenovao odgovorne za prekid napora za rešavanje krize u Ukrajini

Takođe, Ministarstvo odbrane Rusije govorilo je o gubicima ukrajinske vojske u rejonu Lisičansk. Prema navodima agencije, u selu Verhnekamenka tokom proteklog dana neprijatelj je izgubio više od 120 ljudi, u Verhnekamenskom – 70.

Inače prema mapama koji su se pojavile na internetu može se videti koliko su ruske snage blizu da zatvore obruč kod Lisičanska.

Dombas, Lisičansk, Ukrajina
foto: Printscreen

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track