KADIROV SE HITNO OGLASIO Lisičansk je naš! Čistimo blokove od zaostalih mina! Građani mogu da odahnu
Foto: Printscreen

Luganska oblast

KADIROV SE HITNO OGLASIO Lisičansk je naš! Čistimo blokove od zaostalih mina! Građani mogu da odahnu

Planeta -

Lider Čečenske republike Ramzan Kadirov na svom Telegram nalogu objavio je informaciju koju mu je direktno sa terena saopštio njegov pomoćnik Apte Alaudinov koji se nalazi u borbenim dejstvima u Ukrajini da su pripadnici SPECNAZ Čečenije, 2 korpusa Narodne milicije LNR ušle u Lisičansk i stigle do samog centra grada.

Kadirov je napisao i da su druge ruske jedinice ušle u grad s boka i da su od ranoj jutra, četvrt po četvrt ovog grada blizanca "oslobađale" koordinišući međusobne akcije.

Kadirov je potvrdio da je u gradu ostao veliki broj civila, kojima ukrajinska vojska nije dala da napuste grad.

On je naveo da građani sada mogu da odahnu i da su oni izrazili zahvalnost njegovim borcima i miliciji LNR.

Kadirov je naveo i da je potrebno što pre da se građani vrate normalnom životu da se prvo osigura da nema pretnje po bezbednost civila i da je priorite čišćenje grada od mina iznenađenja.

- Kao što sam rekao, pitanje oslobođenja Lisičanska biče rešeno za nekoliko dana. I tako se dogodilo. Naši borci koriste nove tehnike za juriš na gradske blokove, što daje odlične rezultate", napisao je Kadirov na svom telegram nalogu.

Kurir.rs/A.M.

Bonus video:

00:32

UKRAJINA POKUŠAVA BALISTIČKIM RAKETAMA DA ZAUSTAVI RUSKU OFANZIVU: Ovako izgleda lansiranje Točke-U na ciljeve u Donbasu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track