AJKULA MEĐU KUPAČIMA I U POPULARNOM TURSKOM LETOVALIŠTU?! Objavljen dramatičan snimak, vlasti tvrde da je u pitanju MORSKA IGLA
Foto: Printscreen/Twitter

džogerom na ajkulu

AJKULA MEĐU KUPAČIMA I U POPULARNOM TURSKOM LETOVALIŠTU?! Objavljen dramatičan snimak, vlasti tvrde da je u pitanju MORSKA IGLA

Planeta -

Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz popularnog turskog letovališta.

Na snimku koji je počeo da kruži društvenim mrežama posle napada ajkule na dve žene u Egiptu, se vidi riba kako pliva u plićaku i jedan od kupača koji je udara nečim što liči na džoger.

Posle nekoliko udaraca riba - koja liči na ajkulu ali za koju vlasti Marmarisa kažu da je morska igla - je otplivala dalje od dece i kupača.

Smatra se da je Sredozemno more, na čijoj je obali Marmaris gde je video navodno snimljen, dom za 47 vrsta ajkula, uključujući plavu ajkulu i veliku belu ajkulu.

Morske igle

Morske igle ili iglice (Belonidae) su porodica riba koje su prvenstveno povezane sa vrlo plitkim morskim staništima ili površinom otvorenog mora.

Morske igle su izdužene i imaju duge, uske čeljusti ispunjene oštrim zubima, a neke vrste morskih igli nazivaju se gar uprkos tome što su samo u dalekom srodstvu sa pravom ribom gar.

Sve morske igle se primarno hrane manjim ribama. Pored toga, neke vrste se hrane rakovima i malim glavonošcima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track