MEDVEDEV: Kažnjavanje zemlje sa najvećim nuklearnim arsenalom je pretnja egzistenciji čovečanstva!
Foto: Profimedia / Yekaterina Shtukina /TASS

rat i posledice

MEDVEDEV: Kažnjavanje zemlje sa najvećim nuklearnim arsenalom je pretnja egzistenciji čovečanstva!

Planeta -

Bivši predsednik Rusije Dmitrij Medvedev upozorio je danas na opasnost kažnjavanja Rusije.

Predsednik Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev objavio je na svom Telegram kanalu tekst u kome dovodi u pitanje mogućnost da bilo ko iz Rusije završi pred međunarodnim sudom zbog napada na Ukrajinu.

Citirajući govor koji je održao na međunarodnom pravnom forumu u Sankt-Peterburgu, Medvedev navodi: "Pokušaje stvaranja sudova za tzv. istragu ruskih operacija sam nazvao ludim. Ti predlozi nisu samo pravno ništavni. Ideja kažnjavanja zemlje koja ima najveći nuklearni arsenal je apsurd sam po sebi i potencijalno preti egzistenciji čovečanstva."

Medvedev se potom pita "ko je taj idiot" koji poziva na suđenje Rusiji i odgovara na pitanje - Sjedinjene Države. Potom navodi dug spisak vojnih intervencija SAD od kraja Drugog svetskog rata, prenosi Indeks.

"Vijetnam i Koreja, Jugoslavija i Irak, Avganistan i Sirija itekako su svesni koliko katastrofalne mogu biti posledice takvih invazija. Spisak je dug i stalno raste. Amerika je ubila više od 20 miliona ljudi u 37 zemalja od kraja Drugog svetskog rata, prema studiji koju je objavio Global risrč. Razmislite o tome - više od 20 miliona! Autor tog članka, Džejms A. Lukas, postavlja dobro pitanje: Koliko je napada poput onih od 11. septembra Amerika izvela u drugim zemljama: Odgovor je oko 10.000", piše Medvedev.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja